Προπονήθηκαν με μηχανές κωπηλασίας στο σπίτι τους

Προπονήθηκαν με μηχανές κωπηλασίας στο σπίτι τους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συλλέκτες» διακρίσεων θεωρούνται οι Ελληνες κωπηλάτες, αλλά, όπως φάνηκε και εν μέσω πανδημίας, αυτό δεν έχει γίνει τυχαία. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι πρωταθλητές της κωπηλασίας συνέχισαν τις προπονήσεις με εργομετρικά στα σπίτια τους, ενώ πριν επανέλθουν στο προπονητήριο η ομοσπονδία του αθλήματος έχει φροντίσει για να υποβληθούν σε τεστ ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλης της ομάδας.

Την ώρα που άλλοι κορυφαίοι αθλητές μας προσπαθούσαν να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση με περπάτημα ή με βάρη στο σπίτι, οι πρωταθλητές της κωπηλασίας ακολουθούσαν στην οικία τους το ειδικό προπονητικό πρόγραμμα που είχε φτιάξει γι’ αυτούς ο «μετρ» της κωπηλατικής προπονητικής Τζιάνι Ποστιλιόνε. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας προμήθευσαν τους κωπηλάτες μας με κωπηλατικές μηχανές και, μέσα από ειδικό πρόγραμμα, οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν την προπόνησή τους. «Στο μέτρο του δυνατού δεν έχουν μείνει πολύ πίσω. Τώρα αυτό το πρόγραμμα θα το επεκτείνουμε σε περισσότερους αθλητές, ώστε οι προπονητές να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και άλλα παιδιά για μία διοργάνωση», μας είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.

Από τις 5 Μαΐου οι elite αθλητές μας έχουν επιστρέψει στα προπονητήρια. Οι κωπηλάτες κάνουν υπομονή για λίγες ημέρες διότι, πριν μπουν στο προπονητικό κέντρο του Σχινιά, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έχουν φροντίσει να υποβληθούν σε τεστ COVID-19. «Τα πάντα γίνονται σε συνεννόηση με την υγειονομική επιτροπή του υφυπουργείου Αθλητισμού. Τα ιδρύματα που μας στηρίζουν θα καλύψουν τα έξοδα για τους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας, ενώ για τους υπολοίπους τα έξοδα θα τα αναλάβει η ομοσπονδία. Αμέσως μόλις βγουν τα αποτελέσματα, αυτοκίνητα της ομοσπονδίας θα μεταφέρουν τους κωπηλάτες μας στο προπονητικό κέντρο. Εκεί θα μείνουν για ένα μήνα. Επίσης, σε τεστ θα υποβληθούν η μαγείρισσα και η καθαρίστρια του κέντρου», υπογράμμισε ο κ. Καρράς.

Τα σωματεία της κωπηλασίας όπως και των άλλων ναυταθλητικών αθλημάτων θα λειτουργήσουν σε επόμενο στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή