Και το αντιντόπινγκ προσαρμόζεται στον κορωνοϊό

Και το αντιντόπινγκ προσαρμόζεται στον κορωνοϊό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάσκα, απολυμαντικά και απόσταση. Αυτό είναι το νέο τρίπτυχο που θα ισχύσει στους ελέγχους για απαγορευμένες ουσίες. Η επανεκκίνηση του αθλητισμού έφερε και την επανεκκίνηση των ελέγχων ντόπινγκ, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο παγκόσμιος οργανισμός (WADA) ενημέρωσε τους εθνικούς οργανισμούς για τα νέα δεδομένα και άμεσα αναμένεται να αρχίσουν οι έλεγχοι.

Οι έλεγχοι ντόπινγκ στην εποχή του κορωνοϊού έχουν και αυτοί πολλά… εμπόδια. Ενα από αυτά είναι η απόσταση. Ο δειγματολήπτης, σύμφωνα με τις συμβουλές του WADA, θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από τον αθλητή. Φυσικά, υποχρεωτική θα είναι η χρήση γαντιών ενώ συνιστάται τόσο στον δειγματολήπτη όσο και στον αθλητή να φορούν μάσκα και να χρησιμοποιούν απολυμαντικά.

«Προτεραιότητά μας είναι η δημόσια υγεία, η ασφάλεια και η κοινωνική ευθύνη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε όταν θα αρχίσουν οι διοργανώσεις να είναι «καθαρές», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Βίτολντ Μπάνκα.

Πριν από κάποιο έλεγχο, ο ελεγκτής θα ρωτάει τον αθλητή εάν αυτός ή κάποιος στο περιβάλλον του είναι άρρωστος. Βασικό ρόλο στους ελέγχους θα παίξει και το βιολογικό διαβατήριο του αθλητή όπου εκεί θα φαίνεται εάν υπάρχει κάποια μεταβολή. Στους ελέγχους δεν θα μπορούν να παίρνουν μέρος δειγματολήπτες άνω των 60 ετών, αυτοί που εργάζονται σε νοσοκομεία με ασθενείς COVID-19 όπως και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή των αεροπορικών ταξιδιών ενώ θα μειωθεί ο αριθμός των δειγματοληπτών στις αποστολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή