Ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών

Ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταμείο της έχει… ανοίξει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσει τις Διεθνείς Ολυμπιακές Ομοσπονδίες, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, και, φυσικά, περισσότερο από όλους, την ολυμπιακή διοργάνωση του Τόκιο. Μία διοργάνωση που, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εάν δεν διεξαχθεί το 2021 θα ακυρωθεί.  

«Ειλικρινά το κατανοώ ότι δεν μπορείς να απασχολείς για πάντα 3.000 ή 5.000 άτομα σε μια Οργανωτική Επιτροπή. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο ολόκληρο το αθλητικό πρόγραμμα όλων των μεγάλων ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να έχεις τους αθλητές σε αβεβαιότητα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για διαφορετικά σενάρια», υπογράμμισε ο Γερμανός «Αθάνατος».

Οι άνθρωποι της ΔΟΕ θα αποφασίσουν για τη διεξαγωγή ή μη της διοργάνωσης όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα μπορέσει να έχει μία σαφή εικόνα για την πορεία της πανδημίας το καλοκαίρι του 2021. Πάντως, προς το παρόν, δεν υπάρχει η σκέψη να διεξαχθούν οι Αγώνες χωρίς την παρουσία κοινού στα στάδια. «Ολα τα σενάρια είναι υπό εξέταση και γι’ αυτό θεωρώ ότι αποτελεί μία τεράστια ευθύνη, επειδή υπάρχουν τόσο πολλές διαφορετικές επιλογές που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τώρα. Οταν έχουμε μια σαφή άποψη για το πώς θα φαίνεται ο κόσμος στις 23 Ιουλίου 2021, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. 

Στο μεταξύ, η ΔΟΕ θα δώσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» εξακόσια εκατομμύρια ευρώ και 150.000.000 ευρώ σε διεθνείς ομοσπονδίες και ολυμπιακές επιτροπές. Ηδη έχει υπάρξει επικοινωνία και με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να εκτιμηθεί πόσο κόστισε στην ΕΟΕ η αναβολή των Αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα ζητήσει η ΕΟΕ αγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή