ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μία ιογενής σέντρα

mia-iogenis-sentra-2381792

Το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξαναρχίζει από εκεί όπου σταμάτησε. Ομως όλα θα είναι διαφορετικά, εκτός από τον φανατισμό και την απαξίωση των αντιπάλων μεταξύ τους. Κι αυτά θα υπάρχουν, όσο τα αφεντικά των ομάδων δεν μπορούν να δουν ποιο είναι το συμφέρον του αθλήματος και επομένως το δικό τους.

Η λαίλαπα του κορωνοϊού δεν συνέτισε κανένα, ώστε να αντιληφθούν το πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος απέναντι στη φύση, ώστε να αντιμετωπίσουν διαφορετικά το άθλημα, που στο φινάλε, αποτελεί διασκέδαση για τον κόσμο και δεν κρίνει, ούτε απειλεί την ζωή κανενός. Με εμπρηστικές δηλώσεις σταματήσαμε, στο ίδιο μοτίβο θα κάνουμε τη σέντρα.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, τουλάχιστον στη φυσική κατάσταση και στον ρυθμό. Και γι’ αυτό, πολλοί ισχυρίζονται πως η διαφορά των δεκατεσσάρων βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ μπορεί να του δίνει ένα προβάδισμα, όμως δεν του έχει εξασφαλίσει και τον τίτλο.

Για άλλους, το μόνο ενδιαφέρον που θα έχουν αυτά τα πλέι οφ είναι αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να ξεπεράσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» και να του πάρει το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι από αυτή την άποψη θα υπάρξει ενδιαφέρον για τους αγώνες.

Πέρα όμως από αυτά, το γεγονός που θα μας μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας, απ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα, θα είναι οι άδειες εξέδρες. Οσο κι αν στο παρελθόν έχουμε πάρει γεύση από αυτό το θέαμα, λόγω των συχνών τιμωριών των ομάδων για επεισόδια, η ψυχολογία, ειδικά των παικτών, θα είναι τελείως διαφορετική και θα πρέπει, πρώτα αυτοί, να την ξεπεράσουν.