Ιταλία: Μπήκαν όλοι μέσα στο… Κύπελλο

Ιταλία: Μπήκαν όλοι μέσα στο… Κύπελλο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προχθεσινή επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ έγινε χωρίς παρατράγουδα, με νικήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι στο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι με την Αρσεναλ, αλλά οι προβολείς έπεσαν δικαίως πάνω στη Νάπολι για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η Νάπολι των Κώστα Μανωλά και Ορέστη Καρνέζη (δεν αγωνίστηκαν) αναδείχθηκε κυπελλούχος Ιταλίας, επικρατώντας στα πέναλτι της Γιουβέντους με 4-2 στον τελικό που διεξήχθη στη Ρώμη και έληξε χωρίς τέρματα στο 90λεπτο. Παράταση δεν παίχθηκε λόγω του ότι οι ποδοσφαιριστές προέρχονται από την τρίμηνη διακοπή.

Το παιχνίδι πρόσφερε λίγες καλές στιγμές, όπως είχε συμβεί και με τους δύο ημιτελικούς, αλλά στα πέναλτι δεν έλειψαν οι συγκινήσεις, με τη Γιουβέντους να αποτυγχάνει δύο φορές, με τους Πάουλο Ντιμπάλα και Ντανίλο, ενώ η Νάπολι φάνηκε καλύτερα προετοιμασμένη, ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο τρόπαιο που κατακτά ως προπονητής ο Τζενάρο Γκατούζο, εις βάρος μάλιστα του πρώην τεχνικού της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι. Ο «Ρίνο» πενθεί την αδελφή που έχασε πριν από μερικές ημέρες και της αφιέρωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Επαίνεσε δε τους παίκτες του λέγοντας ότι «στο ποδόσφαιρο υπάρχει Θεός και σε ανταμείβει όταν δουλεύεις καλά».

Οι πανηγυρισμοί της αποστολής της Νάπολι ήταν έξαλλοι, χωρίς την παραμικρή τήρηση των κανόνων αποστασιοποίησης λόγω κορωνοϊού, ενώ ακόμη πιο έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί των «παρτενοπέι» στη Νάπολη επί ώρες. Μάλιστα, ο Ιταλός Ρανιέρι Γκουέρα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε «βλάκες» τους συμπατριώτες του που είχαν γίνει ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας και υπενθύμισε την τραγική συμβολή των πανηγυρισμών των φίλων της Αταλάντα στους αγώνες με τη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ προ τριμήνου.

Η Πρέμιερ Λιγκ ξανάρχισε με τη λευκή ισοπαλία της Αστον Βίλα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ακολούθησε η άνετη νίκη με 3-0 της Σίτι επί της Αρσεναλ, χαρίζοντας μια μικρή ικανοποίηση στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και αναβάλλοντας τη στέψη της Λίβερπουλ για μία ακόμη εβδομάδα. Ικανοποίηση και για την Τσέλσι, που ολοκλήρωσε την απόκτηση του διεθνούς Γερμανού επιθετικού της Λειψίας, Τίμο Βέρνερ.

Από τους υπόλοιπους αγώνες, προχθές το βράδυ ξεχώρισαν η εντός έδρας ήττα της Ντόρτμουντ με 2-0 από τη Μάιντς στην Μπουντεσλίγκα και η νίκη με 5-0 εκτός έδρας της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Οσασούνα στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ωστόσο, το μοτίβο που επαναλαμβάνεται στα πρωταθλήματα που ξαναρχίζουν αφορά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών. Ετσι, μεταξύ άλλων, η Μπαρτσελόνα έχασε τους Ντε Γιονγκ και Ρομπέρτο, ενώ η Ρεάλ τον Ισκο.

Απόψε, τα κυριότερα ματς στην Ευρώπη είναι το Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και το Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή