Τελικός, τελικώς… τελειώστε το

Τελικός, τελικώς… τελειώστε το

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ολοκληρώνεται και τυπικά η περυσινή ποδοσφαιρική περίοδος. Περίοδος που θα μείνει στη μνήμη μας λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που δημιούργησε ο κορωνοϊός, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό.

Διότι, πέρα από τα όσα πρωτόγνωρα ζήσαμε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, ήρθαν να προστεθούν και οι κατά καιρούς αποφάσεις των Αρχών που είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή των επαγγελματικών μας διοργανώσεων. Κι αυτές δεν οφείλονταν στην COVID-19, αλλά στον… ιό που εδώ και χρόνια κυκλοφορεί, προκαλώντας μεγάλες παρενέργειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να αναδείξουμε αύριο τον κυπελλούχο της σεζόν 2019-2020 την ώρα που ήδη έχουν ξεκινήσει ορισμένα πρωταθλήματα. Που ήδη μία ομάδα μας έπαιξε έναν ευρωπαϊκό αγώνα της νέας περιόδου, ενώ οι δύο φιναλίστ προετοιμάζονται για τους δικές τους συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειλικρινά, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει μία απάντηση που να δικαιολογεί αυτή την κατάσταση; Μία δικαιολογία προς τους φιλάθλους, που γελούν με όλα αυτά, και όχι προς τους φανατικούς οπαδούς, που κρίνουν με βάση τι «ωφελεί» την ομάδα τους.

Και αναρωτιέμαι, γιατί, αφού δεν ήταν σε θέση, για τους δικούς της λόγους, να διεξαγάγει τον τελικό, όπως έγιναν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, δεν τον ανέβαλε και προτίμησε να διεξαχθεί ένας αγώνας-παρωδία με τις ομάδες «ακρωτηριασμένες» αγωνιστικά.

Μήπως τελικά ήταν ανίκανη και γι’ αυτό; Γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως όλη αυτή η καθυστέρηση ήταν προσχεδιασμένη για να ευνοηθεί κάποια από τις δύο ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή