«Υποβιβασμός» του ποδοσφαίρου…

«Υποβιβασμός» του ποδοσφαίρου…

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις ως απότοκο της άρνησης της ΕΠΟ να εγκρίνει τις προκηρύξεις πρωταθλήματος των δύο επαγγελματικών λιγκών, συνεχίζονται.

Στο χθεσινό Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (διαφοροποιήθηκαν οι Ηρακλής Ψαχνών, Χανιά και Πιερικός), α) να ανακληθούν οι εκπρόσωποι της Φούτμπολ Λιγκ από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στο οποίο η ομοσπονδία παρέπεμψε την «εκκρεμότητα» του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και θα προβιβαστούν από αυτό της Φούτμπολ Λιγκ, β) να μην παρασταθούν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης συνήγοροι της Φούτμπολ Λιγκ και γ) να εφαρμοστούν οι κανονισμοί.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγιας, ο οποίος αφού ανέγνωσε τους κανονισμούς (αρ. 7 του ΚΑΠ και αρ. 49 του καταστατικού) κατέληξε στο ότι η διαδικασία που μεθόδευσε η ΕΠΟ (σε μια αποστροφή του λόγου του την ονόμασε «κουρίδειο μέθοδο») δεν προβλέπεται πουθενά από τη στιγμή που δεν προσφεύγει κάποιος από τους δύο διάδικους. Πρόσθεσε ότι η ΕΠΟ έπρεπε να εγκρίνει τις προκηρύξεις πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων και τόνισε ότι αν δεν προβιβαστούν τρεις ομάδες από το φετινό πρωτάθλημα και η Παναχαϊκή τερματίσει στην τρίτη θέση θα κινηθεί νομικά.

Οταν τελείωσε το Δ.Σ. άρχισε η αναδίπλωση. Στο γραφείο του προέδρου Σπ. Καλογιάννη συγκεντρώθηκαν όσοι εκπρόσωποι ομάδων δεν αποχώρησαν και άρχισαν ένα άτυπο συμβούλιο. Διαπιστώθηκε καθώς έγιναν και οι σχετικές επαφές, ότι η απόφαση της Φούτμπολ Λιγκ θα τίναζε στον αέρα τη μεθόδευση της ΕΠΟ αφού η όποια απόφαση θα στερείτο νομιμοποίησης από την πλευρά της Φούτμπολ Λιγκ.

Τελικά αποφασίστηκε από τους εναπομείναντες και αφού έγινε τηλεφωνικά μια ανεπιτυχής προσπάθεια να επιστρέψουν όσοι στο μεταξύ είχαν φύγει, να γίνει νέο Δ.Σ. το προσεχές Σάββατο στο οποίο προφανώς θα επιχειρηθεί να ανατραπεί η χθεσινή απόφαση.

Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ τα μέλη του οποίου πληροφορούνταν τις εξελίξεις. Η άποψη του νομικού συμβούλου ήταν ότι ακόμα κι αν δεν παραστεί η Φούτμπολ Λιγκ θα ισχύσει η προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ που προβλέπει τον υποβιβασμό δύο ομάδων. Οι εκπρόσωποι των ομάδων επιβεβαίωσαν ότι εμμένουν στην προκήρυξή τους, ενώ ειπώθηκε πως δεν θα ήταν αρνητικοί σε μια «μέση λύση». Δηλαδή να υποβιβαστούν δύο ομάδες και ο 16ος να δώσει αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της Φούτμπολ Λιγκ. Μόλις στην ΕΠΟ πληροφορήθηκαν τη στάση της Φούτμπολ Λιγκ διέρρευσαν ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει με διαιτητές που θα οριστούν από την ίδια.

Τα άσχημα νέα ήρθαν από τη NOVA η οποία ζητεί παρακράτηση του 20% από τα χρήματα που δίνει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα δυνάμει του νόμου 4172/13 που ψηφίστηκε στις 23/7/2013 με τη Λίγκα να δηλώνει την άρνησή της θεωρώντας ότι η συμφωνία που έγινε με το συνδρομητικό κανάλι δεν προβλέπει τέτοιου είδους παρακράτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή