Ορατότης μηδέν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίοδος μεταγραφών και στην αγορά, ουσιαστικά… δεν κουνιέται φύλλο. Ελλείψει χρημάτων στάση εμπορίου. Οι ομάδες σιγοβράζουν με το ζουμί τους και περισσότερο προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες από τα ανοίγματά τους, των προηγούμενων ετών, παρά να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Και είναι απολύτως φυσικό αυτό. Και το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο είναι σε… μνημονιακή τροχιά. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να εξαιρεθεί, αφού αυτό, από μόνο του, ποτέ δεν υπήρξε οργανωμένο, ώστε να μπορέσει να μην εξαρτάται από το κράτος.

Οι όποιοι επενδυτές, κατά καιρούς, περισσότερο το απομυζούσαν παρά έβαζαν λεφτά για την ανάπτυξή του. Και τώρα που στέρεψαν οι κάνουλες της Πολιτείας… μην τους είδατε. Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν; Πιστεύω πως η κατηφόρα θα συνεχιστεί για τις περισσότερες ΠΑΕ, οι οποίες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν ούτε στα λειτουργικά τους έξοδα. Πού να μπορέσουν να οργανώσουν φυτώρια και ακαδημίες; Οταν μάλιστα στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ούτε τις εγκαταστάσεις. Οσο κι αν δεν θα ήθελα να φανώ απαισιόδοξος, το ελληνικό ποδόσφαιρο χρόνο με τον χρόνο θα φθίνει.

Οι επιτυχίες της Εθνικής, όπως και του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να «χρυσώσουν» το χάπι. Μπορεί οι δύο τελευταίοι να δείχνουν προς το παρόν πως δεν έχουν προβλήματα, όμως όταν τα θεμέλια είναι σαθρά, δεν μπορούν να αντέξουν τα… ρετιρέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή