Ελαφρύτερη ποινή ζήτησε η ΑΕΚ, άλλους οπαδούς έδειξε το Αιγάλεω

Ελαφρύτερη ποινή ζήτησε η ΑΕΚ, άλλους οπαδούς έδειξε το Αιγάλεω

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Τη μη αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση που υπάρξει καταδικαστική απόφαση για τα επεισόδια του αγώνα Αιγάλεω – ΑΕΚ ζήτησε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, ο συνήγορος της ΑΕΚ, Χ. Γρηγορίου. Οπως ειπώθηκε εξωδίκως μετά το πέρας της διαδικασίας η ΑΕΚ θα είναι «ευχαριστημένη» με ποινή που θα προβλέπει πρόστιμο και αποκλεισμό έδρας. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον και των δύο σωματείων για «εκτεταμένα επεισόδια» για τα οποία ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει πρόστιμο, αποκλεισμό έδρας και αφαίρεση τριών βαθμών.

 

Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκαν πολλά για τις συνθήκες του αγώνα. Ο συνήγορος του Αιγάλεω είπε ότι για τα επεισόδια που έγιναν εκτός γηπέδου ίσως να ήταν με οπαδούς άλλων ομάδων που έχουν κόντρα με την ΑΕΚ και ότι το Αιγάλεω δεν έχει ικανό αριθμό φιλάθλων για να προκαλέσουν «εκτεταμένα επεισόδια». Ο μάρτυρας της ΑΕΚ, Μ. Ασλανίδης, που έχει την ιδιότητα του έφορου είπε: «Από τη φυσούνα μπήκαν πέντε άτομα ομοιόμορφα ντυμένα και μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Είχαν σκεπασμένα πρόσωπα, αλλά μετά τα έβγαλαν. Είχαν και κλομπ. Τα χοντρά επεισόδια με τους οπαδούς της ΑΕΚ έγιναν μ’ αυτούς». Ο έτερος μάρτυρας της ΑΕΚ, Β. Γιαννίσης, κατέθεσε τα εξής: «Δώδεκα ράμματα έκανε ο οπαδός της ΑΕΚ. Οι σεκιούριτι είχαν κλομπ και έκαναν επίθεση στους οπαδούς μας. Πάνω σ’ αυτά που φορούσαν έγραφε «ΠΑΕ Αιγάλεω». Είπα στον παρατηρητή ότι θα έχουμε πρόβλημα. Στο τέλος έφαγε ξύλο ο διαιτητής».
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή