Τώρα θέλει χρήμα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ… πουλάει ακόμα και στην Γ΄ Εθνική. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και από τα εισιτήρια που κόβει όπου αγωνίζεται, αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου, που απεικονίζεται στις μεταδόσεις των αγώνων της και στα ρεπορτάζ που παρουσιάζονται από τις αθλητικές εφημερίδες. Αυτό είναι το θετικό της περιπέτειας που περνάει η ιστορική ομάδα.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτό το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου θα κρατήσει και την επόμενη χρονιά, στη Β΄ Εθνική. Γιατί εκεί η κατάσταση θα είναι πολύ πιο δύσκολη από τη σημερινή. Και να δεχτώ πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα συνεισφέρει, ώστε να γίνουν κάποιες μεταγραφές για να μπορέσει η ομάδα να βρεθεί πάλι στα… σαλόνια, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας της.

Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Διότι με μεταγραφές από τα κάτω ράφια, δεν θα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Και ο κόσμος της είναι σίγουρο πως δεν θα θέλει να τη βλέπει σαν τον… Αρη. Οταν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, με τα ευρώ των συμμετοχών τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα μπορούν να ενισχύονται, η διοίκηση της ΑΕΚ, θα είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Και δεν θα είναι μόνο αυτοί οι δύο. Θα είναι και ο Παναθηναϊκός, που σιγά σιγά προσπαθεί να γιάνει τις πληγές της πολυμετοχικότητας και να μπει σε πορεία ανάκαμψης. Μπροστά της θα βρει επίσης τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ομάδες «δουλεμένες» για αρκετά χρόνια με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, οι οποίες έχουν σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και είναι πλέον ανταγωνιστικές των «μεγάλων ονομάτων».

Επομένως, δεν αρκεί μόνο η επικοινωνιακή επίθεση με το σύνθημα «Ερχόμαστε». Θα πρέπει να γίνουν πολλά, τα οποία ξεκινούν από μία λέξη: λεφτά. Και χρειάζονται πολλά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης το ξέρει καλύτερα από όλους αυτό. Ο ίδιος έχει. Ομως, σίγουρα θέλει και συμπαίκτες μαζί του. Μπήκε μπροστά, αλλά θα πρέπει να τον ακολουθήσουν και άλλοι, για να ξαναγίνει η ΑΕΚ αυτή που ήταν.

Οχι βέβαια σε δύο-τρία χρόνια. Αυτό αγγίζει τα όρια του θαύματος. Με όσα λεφτά κι αν διατεθούν, στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες δεν φτιάχνονται σε δύο-τρία χρόνια. Δεν είναι μπάσκετ, να πάρει ένας πρόεδρος τρεις παίκτες ΝΒΑ και να βρεθεί στην κορυφή. Γι’ αυτό και θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας να δείξουν πολλή υπομονή και αφοσίωση. Ισως και περισσότερο από όσο δείχνουν στη δύσκολη αυτή περίοδο. Στην οποία οι νίκες επί πολύ πιο αδύναμων αντιπάλων «χρυσώνουν το χάπι».

Πέρα όμως από την καθαρά αγωνιστική ενίσχυση, υπάρχει και το θέμα του γηπέδου. Το οποίο είναι ο βατήρας, από τον οποίο η ΠΑΕ μπορεί να «εκτοξευτεί» και να καθιερωθεί στους «μεγάλους». Ομως, αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει στην παρούσα φάση. Τα οφέλη του θα είναι στο μέλλον. Ωστόσο, ο κόσμος τη θέλει… πρωταθλήτρια σε δύο μόλις περιόδους.

Γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι στην ΑΕΚ να έχουν πρώτο στόχο, σε αυτή την περίοδο, το πώς θα βρεθούν τα πολλά χρήματα, ώστε η ομάδα, αφού επανέλθει στην επαγγελματική κατηγορία, να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή