Διώξεις και για τους παίκτες «στημένων» ζήτησε η εισαγγελέας

Διώξεις και για τους παίκτες «στημένων» ζήτησε η εισαγγελέας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στην πρώτη δίκη για τους «στημένους» αγώνες με νέους κατηγορούμενους είναι πολύ πιθανό να δοθεί έπειτα από την κίνηση στην οποία προέβη η αντεισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαρόπουλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου, που ήταν εισαγγελέας στη δίκη που διεξήχθη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για «στημένους» αγώνες, έστειλε αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και ζητεί την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στους αγώνες που κρίθηκαν χειραγωγημένοι.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν επιβληθεί ποινές στους «εντολείς» και να παραμένουν χωρίς έλεγχο από τη Δικαιοσύνη οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στους ποδοσφαιριστές των ομάδων που ηττήθηκαν και ειδικότερα σε αυτούς που είχαν μειωμένη απόδοση. Τέλος, η αναφορά έχει επείγοντα χαρακτήρα, αφού αν δεν επιδοθεί σχετικά άμεσα κλητήριο θέσπισμα, υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής.

Οι αγώνες που κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη «στημένοι» είναι: Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας (2009), Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα (2009), Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα (2009), Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας (2009), Ηλυσιακός – Εθνικός (2009) και Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός (2009).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή