Ν. Κακλαμανάκης: Ξέρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε πει

Ν. Κακλαμανάκης: Ξέρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε πει

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τρικυμία» έχει προκαλέσει στο κόσμο της ελληνικής ιστιοπλοΐας video στο οποίο κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι κάνουν αναφορά για προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την ανώτερη αρχή του αθλήματός τους. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από την πλευρά της, σε ανακοίνωση, αναφέρει ότι «είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί στους συγκεκριμένους αθλητές». Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι, ο Νίκος Κακλαμανάκης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 δήλωσε πως «ξέρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε πει».  

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σήμερα το μεσημέρι αναφέρει ότι όλα τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για τους αθλητές υπάρχουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στους διαχειριστικούς ελέγχους που έγιναν δεν διαπιστώθηκε καμία παρατυπία.  

Το δελτίο Τύπου της ΕΙΟ:      

«Μετά τις πρόσφατες «συγκλονιστικές τους αποκαλύψεις» για την διοίκηση της ΕΙΟ, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής όλα τα ποσά, οδοιπορικά, επιβραβεύσεις, αποστολές στο εξωτερικό, καμπ, παροχές σε υλικά κλπ που έχουν καταβληθεί στους συγκεκριμένους αθλητές, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τους κανονισμούς που έχει ψηφίσει η γενική συνέλευση της ΕΙΟ. Άλλωστε, για κάθε ιστιοπλόο ξεχωριστά τα ποσά που έχει εισπράξει είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. 

Επίσης, θα γνωστοποιήσει με ποιον τρόπο και πόσο σημαντική ήταν η ηθική και υλική βοήθεια της Ομοσπονδίας σε κάποιους αθλητές για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τους ύμνους που έλεγαν υπέρ της Ομοσπονδίας όταν κατακτούσαν τα μετάλλιά τους και τις προκρίσεις τους. 

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ήταν η πρώτη που έλαβε τη δεύτερη δόση της φετινής επιχορήγησης κι αυτό τιμά τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο οποίος διαπίστωσε την άψογη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα. 

Κι αυτό μετά τους δυο διαχειριστικούς ελέγχους που έγιναν στην ΕΙΟ, αλλά και από την κατάθεση των σχετικών εγγράφων για τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς των τελευταίων χρόνων της Ομοσπονδίας σε Υπουργείο Οικονομικών, Ελεγκτικό Συνέδριο και ΓΓΑ». 

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της ιστιοπλοΐας αλλά και στην αγωγή που έχει υποβάλει εναντίον του η διοίκηση της ΕΙΟ. Καλεσμένος της εκπομπής ήταν και ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες των αθλητών στο επίμαχο video, απάντησε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο έχουμε 25 μετάλλια από διεθνείς αγώνες. Διαθέτουμε 2500 αθλητές. Το να βγουν κάποιοι αθλητές και να κάνουν παράπονα ρωτήστε τους ίδιους γιατί το έκαναν». Όταν οι δημοσιογράφοι επισήμαναν ότι οι «κάποιοι» είναι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, τόνισε: «Το κάποιοι αναφέρεται στον αριθμό και όχι στην αξία τους».  

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Εάν κάποιοι κάποτε φοβόντουσαν τώρα δεν φοβούνται. Ξέρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε πει».     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή