Να τελειώσουν αυτό που άρχισαν

Να τελειώσουν αυτό που άρχισαν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν ήταν οι αποκλεισμοί του ΟΦΗ και του Αρη, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο απολογισμός των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές τους παρουσίες είχε κάτι περισσότερο από θετικό πρόσημο. Φυσικά, πάντα με το πού βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα ποσά που διατίθενται από τις ΠΑΕ.

Εκείνο που διαφάνηκε από τις πέντε αναμετρήσεις, είναι πως ακόμα υπάρχει το άνοιγμα της ψαλίδας, μεταξύ των «μεγάλων» και των «μικρών». Κάτι που φαίνεται και στις αναμετρήσεις των αγώνων του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος. Κι αν κάποια στιγμή έδειξε πως πάει να κλείσει, οφειλόταν στην πτώση των «μεγάλων» και όχι στην άνοδο των μικρών.

Την εβδομάδα που μας έρχεται, θα ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες μας θα συνεχίσουν και σε ποιες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει τις αντιπάλους του, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αν τα μυαλά των παικτών του πάρουν… αέρα, τότε μπορούν και να βρεθούν στο Γιουρόπα.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι στην ίδια μοίρα με τους νταμπλούχους. Ομως πλήρωσε τα λάθη του. Οσο κι αν το 2-1 στη Ρωσία δείχνει ανατρέψιμο στην Τούμπα, είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτός παιχνίδι και όχι να περιμένει την Κράσνονταρ. Κάτι που δεν το έχει κάνει στα παιχνίδια με Μπεσίκτας και Μπενφίκα.

Η ΑΕΚ πέτυχε, έστω δύσκολα, να κρατάει την τύχη στα χέρια της, περιμένοντας την Πέμπτη στο Ολυμπιακό Στάδιο τη Βόλφσμπουργκ, σε αγώνα νοκ άουτ. Ομως  η γερμανική ομάδα δεν είναι… Σεν Γκάλεν. Για αυτό και η αποστολή των παικτών του Καρέρα είναι πολύ δύσκολη. Ο Ιταλός προπονητής θα χρειαστεί να βρει τις λύσεις, ώστε να εκμεταλλευθεί ότι το παιχνίδι γίνεται στην Αθήνα και να κρατήσει την ομάδα του σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή