Στο «μικροσκόπιο» της ΔΟΕ μπήκε η άρση βαρών

Στο «μικροσκόπιο» της ΔΟΕ μπήκε η άρση βαρών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… μία κλωστή κρέμεται το ολυμπιακό μέλλον του αθλήματος της άρσης βαρών, καθώς τα «παιχνίδια» της ηγεσίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας (IWF) έχουν ενοχλήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, και ενδέχεται να θέσει το άθλημα υπό κηδεμονία, όπως έχει συμβεί και σε αυτό της πυγμαχίας. Πριν από λίγες ημέρες η πλειοψηφία του συμβουλίου (14 από τους 17) αποφάσισε να φύγει από τη θέση της η προσωρινή πρόεδρος Ούρσουλα Παπανδρέα και να αντικατασταθεί από τον Ινταράτ Γιοντμπανγκτόι από την Ταϊλάνδη, μια χώρα που έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ.  

Τον περασμένο Απρίλιο ο «ισόβιος» πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Τόμας Αγιαν αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από τις αποκαλύψεις της έκθεσης Μακλάρεν, καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε αποκρύψεις θετικών δειγμάτων ντόπινγκ, χειραγώγηση αρχαιρεσιών κ.ά. Εκείνη την εποχή, ο Ταϊλανδός, σε συνέντευξη Τύπου, παρόλο που δεν υπήρχε ανάλογη άμεση κατηγορία, αρνήθηκε ότι είχε δώσει χρήματα στον Αγιαν προκειμένου να εκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου της IWF. 

Ο Ταϊλανδός Ινταράτ Γιοντμπανγκτόι πριν από λίγες ημέρες αντικατέστησε την Ούρσουλα Παπανδρέα στη θέση του πρόεδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, κάτι που δεν άρεσε στους ανθρώπους της ΔΟΕ, καθώς η Αμερικανίδα έκανε προσπάθειες για την εξυγίανση του αθλήματος. «Η άρση βαρών πρέπει να ξυπνήσει πολύ γρήγορα αλλιώς μία νέα ομοσπονδία θα δημιουργηθεί», ανέφερε σε tweet ο Μάικλ Πέιν, υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή