Μόνο ευρωπαϊκοί αγώνες στη Θεσσαλονίκη

Μόνο ευρωπαϊκοί αγώνες στη Θεσσαλονίκη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα επιτήρησης, αυξημένου κινδύνου και συναγερμού χώρισε ο νέος κορωνοϊός την Ελλάδα και τον αθλητισμό της. Στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες το «λουκέτο» συμπεριέλαβε και τους επαγγελματικούς αγώνες και θα εξαιρεθούν μόνο οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι απαγορεύσεις και οι αναστολές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό προκάλεσαν την αντίδραση μερίδας παραγόντων και αθλητών, με τους υπευθύνους της Υγειονομικής Επιτροπής, διά στόματος υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, να διευκρινίζουν ότι είναι «ανοικτοί σε προτάσεις για τη Σούπερ Λιγκ 2 και για άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία». 

Στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων της Σούπερ Λίγκας και της Basket League, ενώ επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι ευρωπαϊκοί αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Ευρωλίγκας και Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ. Είχε προηγηθεί η επιστολή του ΠΑΟΚ στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τη διεξαγωγή του αυριανού αγώνα με την Αϊντχόφεν για το Γιουρόπα Λιγκ, με τον υφυπουργό να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς την τέλεσή του.   

Η απόφαση για «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό προκάλεσε τις αντιδράσεις φορέων και σωματείων. Ανάμεσα σε αυτούς ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο Σύνδεσμος Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ζήτησαν να επιτραπεί η αθλητική δραστηριότητα έστω και ελεγχόμενη. Η ΕΣΚΑ ανέστειλε τα πρωταθλήματά της για ένα μήνα ενώ η εθνική ομάδα των γυναικών βόλεϊ ζήτησε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, αίτημα το οποίο θα υποστηρίξει η ομοσπονδία. Τη συνέχιση και των πρωταθλημάτων πόλο θα εισηγηθεί η ΚΟΕ, και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης θα αιτηθεί να εξαιρεθούν από τα περιοριστικά μέτρα τα πρωταθλήματα των κορυφαίων κατηγοριών της (Α1 ανδρών και γυναικών).  

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και για τη Σούπερ Λιγκ 2 και για άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Δεν μπορώ να ακούω ότι διαλύεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Υπομονή ένα μήνα. Είναι ώρα ευθύνης, να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Η κυβέρνηση έρχεται να στηρίξει οικονομικά τις κατηγορίες που πλήττονται». 

Η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα, διευκρίνισε ότι στις περιοχές επιτήρησης επιτρέπονται αγώνες εντός αθλητικών εγκαταστάσεων (μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές) και εκτός οργανωμένων εγκαταστάσεων, με όριο 50 συμμετέχοντες, ενώ οι προπονήσεις θα διεξάγονται χωρίς θεατές. Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές, εκτός από γήπεδα αντισφαίρισης, γκολφ, ναυταθλητικές, ανοικτά σκοπευτήρια, προπονητήρια τοξοβολίας, ιππασίας, στα οποία επιτρέπεται η ατομική άσκηση (χωρίς προπονητή) με εξαίρεση την ιστιοπλοΐα (παρουσία συνοδού ασφαλείας σε άλλο σκάφος). Οι αθλητές που προετοιμάζονται για διεθνείς διοργανώσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή