Τι αλλάζει στον αθλητισμό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην… γκρίζα ζώνη μπήκε και ο αθλητισμός λόγω κορωνοϊού. Σήμερα, με νέα ΚΥΑ αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, θα συνεχιστούν κανονικά η δραστηριότητα του επαγγελματικού αθλητισμού και οι ευρωπαϊκοί αγώνες.  

«Η ατομική άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τρία άτομα, με έναν εξ αυτών να είναι ο προπονητής. Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Σούπερ Λίγκας και της Μπάσκετ Λιγκ, και ευρωπαϊκών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ, της Γιουρολίγκ και του Μπάσκετ Λιγκ». Με αυτά τα λόγια ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε το στίγμα για την αθλητική δραστηριότητα που θα επιτρέπεται στη χώρα μας για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.  

Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται σε εξωτερικούς και δημόσιους χώρους για τα ατομικά αθλήματα, στην οποία θα μπορούν να είναι μέχρι δύο αθλητές και ένας προπονητής. Σε ό,τι αφορά τους αθλητές και τις αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Παραολυμπιακούς, όπως και για τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις οργανωμένες κλειστές και ανοικτές εγκαταστάσεις όσοι υπάρχουν στις σχετικές λίστες που υποβάλλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.  

Στο μεταξύ, στη… λίστα που άνοιξε η Ομοσπονδία Μπάσκετ, η οποία, ήδη, έχει ανακοινώσει την αναστολή όλων των διοργανώσεων μέχρι τη λήξη των μέτρων, προστέθηκαν και άλλες διοργανώτριες αρχές. Μέχρι τη λήξη των μέτρων αναβλήθηκαν και οι αγώνες της Λίγκας του βόλεϊ. Μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας η Λίγκα θα δώσει στους βολεϊμπολίστες ένα διάστημα δέκα ημερών ώστε να προετοιμαστούν. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανέβαλε τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής των ανδρών και των γυναικών και επιφυλάσσεται για την αναβολή και άλλων διοργανώσεων μετά τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται σήμερα.  
Η Ομοσπονδία Χάντμπολ ανέστειλε όλα τα πρωταθλήματά της μέχρι 3 Δεκεμβρίου, ενώ έχει αιτηθεί στους αρμόδιους φορείς την εξαίρεση της Πρέμιερ (Α1 ανδρών) και της Α1 γυναικών από τα περιοριστικά μέτρα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή