Ο Ολυμπιακός τους βαθμούς, ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις

Ο Ολυμπιακός τους βαθμούς, ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις

Το γκολ του Φορτούνη χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», με το «τριφύλλι» να αξίζει τουλάχιστον την ισοπαλία

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη έκρινε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, χωρίς πάντως να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του, που θα μπορούσε με τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Καραϊσκάκη».

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να λύσει πριν από την έναρξη του αγώνα μια αρκετά δύσκολη εξίσωση, καθώς οι πολλές και σημαντικές απουσίες (Ελ Αραμπί, Χασάν, Βαλμπουενά, Χολέμπας) ανάγκασαν τον Πορτογάλο τεχνικό να παρατάξει ενδεκάδα με πολλές αλλαγές. Έτσι επέλεξε το 4-3-3 με τον Φορτούνη στην κορυφή, τον Μασούρα αριστερά και τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά, ενώ στην άμυνα ο Ραφίνια πήγε στο αριστερό άκρο και ο Ντρέγκερ έπαιξε δεξιά. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Μακέντα πίσω από τον Καρλίτος, τον Χουάνκαρ αριστερά στα εξτρέμ, ενώ δεξιά ήταν ο Χατζηγιοβάνης.

Οι απουσίες, πάντως και οι πολλές αλλαγές δεν επηρέασαν τον Ολυμπιακό τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο και παρά το γεγονός ότι δεν δημιούργησαν την μεγάλη φάση, κατάφεραν να φτάσουν στο 1-0 στο 21ο λεπτό με πολύ όμορφο γκολ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος μετά από μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Διούδη έγινε κάτοχος της μπάλας και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στην συμβολή των δοκαριών της «πράσινης» εστίας. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που πέτυχε φέτος ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο ενός αγώνα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε κρατήσει την μπάλα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασε για πρώτη φορά την σέντρα μετά το 30ο λεπτό. Ακόμα και έτσι όμως οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 33ο λεπτό, με την κεφαλιά του Κουρμπέλη, έπειτα από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι κινήσεις του Μπόλονι, καθώς και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έμοιαζε να έχει το μυαλό του στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη, άλλαξαν την εικόνα του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε αρκετά την εστία του Σα, που από «θεατής» στο πρώτο μέρος, έγινε πρωταγωνιστής. Έτσι, οι «πράσινοι» απείλησαν στο 56ο λεπτό με κεφαλιά του Μαουρίσιο –πάλι από στημένη φάση- ενώ τρία λεπτά μετά ο Σα έδιωξε σε κόρνερ την προβολή του Χατζηγιοβάνη. Η κορυφαία στιγμή για τον Παναθηναϊκό, ήρθε στο 77ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ζαγαρίτη, ο Μακέντα πλάσαρε από κοντά εν κινήσει και με τον Σα εξουδετερωμένο, έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σαβιέρ αποχώρησε δακρυσμένος από τον αγωνιστικό χώρο και από την πλευρά του Παναθηναϊκού εκφράζονται φόβοι για ρήξη χιαστού.

Με τη νίκη του αυτή, την έκτη σε επτά αγώνες,  ο Ολυμπιακός έφτασε τους 19 βαθμούς, με τον Άρη πάντως να έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι: Εμβιλά, Ραφίνια, Μπουχαλάκης – Χουάνκαρ, Σάντσες, Βιγιαφένιες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης Καμαρά (78΄ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66΄ Σουντανί), Φορτούνης (87΄ Ανδρούτσος), Μασούρας (86΄ Λοβέρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Σάντσες, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χουάνκαρ (46΄ Σαβιέρ, 90΄+1 Μολό), Χατζηγιοβάνης (64΄ Βιγιαφάνιες), Μακέντα, Καρλίτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή