To «Ράλλυ Ακρόπολις» επιστρέφει από το 2021 στο WRC

To «Ράλλυ Ακρόπολις» επιστρέφει από το 2021 στο WRC

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίοι οδηγοί από όλο τον κόσμο και λάτρεις των τεσσάρων τροχών θα βρεθούν και πάλι στην Ελλάδα και οι ήχοι από τα αγωνιστικά τετρακίνητα θα ηχήσουν στις κακοτράχαλες ειδικές διαδρομές της χώρας, καθώς το «Ράλλυ Ακρόπολις» θα επιστρέψει το 2021 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου (World Rally Championship-WRC), αρχικά, ως αναπληρωματικός αγώνας. Πρόκειται για μία διοργάνωση που, εκτός από το θέαμα, θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία της χώρας και θα συμβάλει στην τουριστική προβολή της. 

Ο διάσημος αγώνας αυτοκινήτου από το 2014 βρέθηκε εκτός WRC, και υποβαθμίστηκε σε περιφερειακό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC), ενώ το 2019 αποβλήθηκε και από αυτό. Τον Ιούνιο του 2020, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την έναρξη της προσπάθειας για τη διεκδίκηση και διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων αυτοκινήτου. Χθες υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του WRC, Τζόνα Σίμπελ και το 2021 ο αγαπημένος αγώνας των φίλων των ειδικών διαδρομών θα επιστρέψει στο πρόγραμμα ως αναπληρωματικός, ενώ στο μνημόνιο προβλέπονται τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε, ύστερα από αξιολόγηση, το 2022 να μονιμοποιηθεί στο πρόγραμμα.  
«Η συμφωνία εντάσσει το “Ράλλυ Ακρόπολις” εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Θέλω να ευχαριστήσω τους επιτελείς του WRC Promoter για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πλάνο μας όπως και τα μέλη της Επιτροπής. Από σήμερα κιόλας ξεκινάει η προσπάθεια ώστε να διοργανώσουμε τον κορυφαίο αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε, χθες, μετά την υπογραφή του μνημονίου ο κ. Αυγενάκης.  

Το «Ράλλυ των Θεών», όπως το έχουν αποκαλέσει, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1951, ενώ ένα από τα ιδρυτικά μέλη ήταν και ο παράγοντας του Παναθηναϊκού Απόστολος Νικολαΐδης. Το 1973 συμπεριελήφθη στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Ο τελευταίος αγώνας στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε διεξαχθεί το 2013 και είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 150 χώρες. Σύμφωνα με έρευνα, η αξία της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ. Οι χιλιάδες αγωνιζόμενοι, συνοδοί και επισκέπτες που έρχονται από το εξωτερικό έχει υπολογιστεί ότι άφηναν συνάλλαγμα που ξεπερνούσε τα 8.000.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή