Αντεξε την πίεση, πλησίασε τον τίτλο: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

Αντεξε την πίεση, πλησίασε τον τίτλο: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στην Τούμπα στο εξ αναβολής από την 6η αγωνιστική ντέρμπι και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Το τελικό 1-1 κράτησε τους «ερυθρόλευκους» σε απόσταση δέκα βαθμών από τον Δικέφαλο, που από την πλευρά του έμεινε με την… πίκρα ότι θα μπορούσε στο τέλος να έχει πάρει τη νίκη που θα τον βοηθούσε να ροκανίσει τη διαφορά, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερος από τον αντίπαλό του.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι, από την στιγμή μάλιστα ότι ήταν η ομάδα που «καιγόταν» πιο πολύ για τη νίκη και απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από οργανωμένη προσπάθεια, αλλά ο Μουργκ που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας έπειτα από την πάσα του Σβαρμπ, πλάσαρε από καλή θέση άουτ.

Στην πορεία ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ ώστε να τον αναγκάσει στο εύκολο λάθος.

Σε μια τέτοια στιγμή στο 14ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεψαν την μπάλα με τον Φορτούνη, ο οποίος γύρισε στον Εμβιλά που στο πρώτο του σουτ νικήθηκε από τον Πασχαλάκη, στην συνέχεια πήρε το «ριμπάουντ» αλλά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καμαρά έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και στη δική του προσπάθεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Πασχαλάκη και έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε και στο 36ο λεπτό, αλλά πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, είπε «όχι» στο φάουλ του Φορτούνη, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα. Ο Δικέφαλος έκλεισε τον Ολυμπιακό στο μισό του γήπεδο και προσπάθησε να φτάσει σε κάποιο τέρμα κυρίως από στατικές φάσεις.

Σε μια τέτοια στο 51ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς σημάδεψε τον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος νίκησε στον αέρα τον Μπα, ο Σα απέκρουσε δύσκολα και ο Ίνγκασον που ακολουθούσε την φάση, άνοιξε, με σουτ μέσα από την μικτή περιοχή, το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς μάλιστα να δείχνει ότι μπορεί να απειληθεί άμεσα από τον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς ρίσκαρε βάζοντας δεύτερο επιθετικό τον Χασάν και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» αν και δεν είχαν ούτε σουτ στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, επίσης από μια στατική φάση. Στο 77ο λεπτό, ο Φορούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπα εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του Πασχαλάκη έκανε το 1-1, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στον ΠΑΟΚ, όταν στις καθυστερήσεις ο Τζόλης έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της.

Το τελικό 1-1 αδικεί τον ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ότι ακόμα και σε μια μέτρια βραδιά, μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα εκείνο που τους φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός κρατά τον βαθμό, ενώ πρόσθεσε: «Τα λάθη ήταν αναπόφευκτα λόγω του ανέμου. Στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερα, στο δεύτερο αρκετά δύσκολα. Ο αντίπαλος μας ανάγκασε να κάνουμε λάθη, όπως και εμείς αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει. Παίξαμε με ισορροπία, τα λάθη σήμερα ήταν πολλά και από τις δυο ομάδες».

Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, υπογράμμισε ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη και πρόσθεσε: «Όταν δεν κερδίζεις είναι άσχημο, πάντα θέλεις το κάτι παραπάνω. Νομίζω για κάποιες μικρές λεπτομέρειες στερηθήκαμε τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες, έχουν βελτιωθεί αρκετά. Φάνηκε ότι εμείς φταίμε για τη βαθμολογική διαφορά μας, δείξαμε σήμερα ότι έχουμε πάνω κάτω το ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά».

Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλός)
Κίτρινες: Κρμέντσικ, Πασχαλάκης, Ινγκασον, Ραφίνια, 

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς,  Μουργκ (83΄Τζόλης), Κρμέντσικ (69′ Σφιντέρσκι) .  

Ολυμπιακος (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Καμαρά – Βαλμπουενά (71΄Χασάν), Φορτούνης (82′ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (60′ Ραντζέλοβιτς) – Ελ Αραμπί  (83′ Μασούρας).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Super League:

Παναθηναϊκός-ΝΠΣ Βόλος      1-1

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ        1-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ            0-1

Ατρόμητος-Παναιτωλικός      2-0

Λάρισα-Άρης                 0-3

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός             1-1

Απόλλων Σμύρνης-Λαμία       17/02

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

 1. Ολυμπιακός        42

 2. Άρης              33 -15αγ.

 3. ΠΑΟΚ              32

 4. ΑΕΚ               30 -15αγ.

 5. Παναθηναϊκός      25

 6. Αστέρας Τρίπολης  21 

 7. ΟΦΗ               19

 8. Βόλος             19

 9. Ατρόμητος         18 -15αγ.

10. Απόλλων Σμύρνης   15 -15αγ. 

11. ΠΑΣ Γιάννινα      15

12. Παναιτωλικός      12

13. ΑΕΛ                8 -15αγ.

14. Λαμία              5 -13αγ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή