«Αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν»

«Αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας έφερε στο προσκήνιο τη συγκλονιστική ιστορία μιας αθλήτριας, η οποία καταγγέλλει ότι είχε βιαστεί αλλεπάλληλες φορές από τον προπονητή της από την ηλικία των 11 ετών.

«Ημουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο», τόνισε στο Open. Τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν σε ένα άθλημα που έχει φέρει στη χώρα μας τόσες διακρίσεις «πέρασαν» τα ελληνικά σύνορα και απασχόλησαν τις ανώτερες, σε διεθνές επίπεδο, αθλητικές αρχές. Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν ενημερωθεί, και, μάλιστα, η World Sailing θα συνεδριάσει ώστε να δει εάν το καταστατικό τής επιτρέπει κάποια παρέμβαση στα εσωτερικά μιας εθνικής ομοσπονδίας. Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές έστειλαν επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη διοίκηση της ΕΙΟ. Χθες το πρωί, ο CEO της World Sailing, Ντέιβιντ Γκράχαμ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να τον ενημερώσει και να ενημερωθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του και ζήτησε τη στενή συνεργασία της κυβέρνησης και της αθλητικής κοινότητας της χώρας μας. Τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έφτασαν μέχρι την τηλεδιάσκεψη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. 

• Ο εκπρόσωπος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πατητάρος, έγινε ο 4ος παράγοντας που αποχώρησε από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή