Τη διαφορά δεν την κάνει μόνο ο προπονητής

Τη διαφορά δεν την κάνει μόνο ο προπονητής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Μαρτίνς είναι 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό, εγώ 2,5 μήνες στον ΠΑΟΚ». Ο σχολιασμός του Πάμπλο Γκαρσία, μετά το επιβλητικό 3-0 του Φαλήρου, καλύπτει ένα μέρος της εξήγησης στο γιατί οι νταμπλούχοι οδεύουν προς τον τίτλο και αυτής 
της περιόδου.

Σίγουρα, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση και των πλέι οφ, που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή. Oμως, οι διψήφιες διαφορές βαθμών που έχουν τώρα οι «ερυθρόλευκοι» από τους διώκτες τους, πιθανόν να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία το μίνι αυτό πρωτάθλημα.

Πολλοί μπορεί να ισχυριστούν πως η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή, οφείλεται στη μεγάλη ισχυροποίηση του Ολυμπιακού και στην αποδυνάμωση των βασικών του αντιπάλων. Oμως και αυτός, όπως και οι άλλες ομάδες, πούλησε ή δεν κράτησε βασικούς παίκτες από τον περυσινό του κορμό. Επομένως, εδώ η ζυγαριά δεν γέρνει προς τη μία πλευρά.

Εκεί όπου υπάρχει η διαφορά, πέρα από την «αιτία Μαρτίνς», είναι η πιστή τήρηση του σχεδιασμού και η προσαρμογή ανάλογα με τον αντίπαλο. Επίσης, παραμένουν «ερμητικά κλειστά» τα αποδυτήρια, ώστε όποιες φωνές και διαμαρτυρίες να μη βγαίνουν προς τα έξω, προκαλώντας κραδασμούς. Η περίπτωση της διαχείρισης του Φορτούνη είναι χαρακτηριστική.

Οπως και η ανακατανομή του ρόστερ. Η άφιξη στον Πειραιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που δημιούργησε «συνωστισμό» στα κεντρικά μπακ, αντιμετωπίστηκε άμεσα με τον δανεισμό του Σισέ. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν ο «μπαρουτοκαπνισμένος» 32χρονος Ελληνας παίκτης θα βοηθήσει περισσότερο από τον 22χρονο Σενεγαλέζο. Οι απαντήσεις δίνονται πάντα στο χορτάρι.

Ομως με την κίνηση αυτή η διοίκηση της ΠΑΕ δεν αφήνει να «σκουριάσει» ένας ποδοσφαιριστής της και πιθανόν να τον μοσχοπουλήσει. Για τους… οικονομολόγους τα λεφτά που δαπάνησε η ΠΑΕ για τον παίκτη, από το 2017, που φόρεσε την «ερυθρόλευκη»,  δεν ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή