Η δεύτερη νιότη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Η δεύτερη νιότη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο –στα 36 του πια– είναι πότε καλός και πότε όχι, ο Λιονέλ Μέσι είναι απογοητευμένος, ο Φίρχιλ Φαν Ντάικ τραυματίας και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήδη βραβεύθηκε ως κορυφαίος της χρονιάς το 2020. Μήπως το 2021 είναι τελικά η χρονιά του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς;

Στα 39 του χρόνια, ο ιδιόρρυθμος Σουηδός επιθετικός μοιάζει… αφιονισμένος. Απτόητος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, και αντί να κολλάει απλώς τα τελευταία (χρυσοφόρα) του ένσημα, έχει πάρει από το χέρι τη Μίλαν και την οδηγεί προς της κατάκτηση του «σκουντέτο» που της λείπει τόσα χρόνια.

Πριν από μερικές ημέρες ο βοσνιακής καταγωγής σούπερ σκόρερ ξεπέρασε τα 500 γκολ με τις (πολλές) ομάδες που έχει αγωνιστεί. Ωστόσο, φέτος μοιάζει να έχει βάλει ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του, που μπορεί να είναι η επιστροφή του στην εθνική Σουηδίας μετά πέντε έτη, για μια τελευταία μεγάλη παράσταση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι.
Μέσα σε έναν χρόνο και έναν μήνα από την επιστροφή του πέρυσι τον Ιανουάριο στη Μίλαν, ο «Ιμπρα» έχει σκοράρει 27 γκολ και έχει φέρει τους «ροσονέρι» στην κορυφή της Σέριε Α, βγάζοντάς τους από την ανυποληψία των προηγούμενων ετών. 

Από την εθνική Σουηδίας έχει αποχωρήσει από το 2016, όμως η πρόκριση της χώρας του στα τελικά του Euro 2020 φαίνεται να έχει δώσει νέο κίνητρο στον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του σκανδιναβικού ποδοσφαίρου – και πλέον δεν το κρύβει: «Δεν αποτελεί μυστικό, αν κάποιος αισθάνεται καλά το σκέπτεται. Θα δούμε. Ολα εξαρτώνται από τη φόρμα, κι εγώ δεν μπαίνω σε ένα ρόστερ για να μη δώσω τίποτα», είπε ο Ιμπραΐμοβιτς στον ιταλικό Τύπο.

«Αυτή τη φορά είναι σοβαρός στην επιστροφή του», παραδέχεται ο Σουηδός εκλέκτορας Γιαν Αντερσον, «αν είναι καλύτερος από όσους έχουμε, πρέπει να το μελετήσουμε».

Αν μάλιστα ο Ζλάταν καταφέρει να οδηγήσει τη Μίλαν στον τίτλο στο Καμπιονάτο και μετά οδηγήσει και τη Σουηδία μέχρι τουλάχιστον τα ημιτελικά του Euro 2020, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα αναδειχθεί μορφή της χρονιάς κατά το έτος που θα κλείνει τα 40 του;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή