Δεν άντεξε ο Τσιτσιπάς

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμφανή την κόπωση από την υπερπροσπάθεια που έκανε για να νικήσει τον Ράφα Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να υπερβεί το «εμπόδιο» του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τενίστας υπερίσχυσε με 6-4, 6-2, 7-5 και προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.   

Σε μία αναμέτρηση που κράτησε δύο ώρες και εννέα λεπτά, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πέτυχε την 20ή νίκη του και διατήρησε το αήττητο για το 2020. Με εξαιρετικό σερβίς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στο παιχνίδι του 25χρονου Ρώσου. Μόνο στο τρίτο σετ, εξαιτίας του κλίματος που είχαν δημιουργήσει οι Ελληνες στις κερκίδες, ο Ρώσος αποσυντονίστηκε αλλά και πάλι κατάφερε να ελέγξει τον εαυτό του και να μην επηρεαστεί.  

Αντίθετα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αρκετά νευρικός. Κάποια στιγμή πέταξε και ένα μπουκάλι με νερό στο γήπεδο, κάτι που ώθησε τον αντίπαλό του να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή της αναμέτρησης. Η ένταση ανάμεσα στους δύο τενίστες ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η ψυχραιμία όμως του 25χρονου Ρώσου λειτούργησε υπέρ του, καθώς δεν άφησε τον εαυτό να επηρεαστεί από το… ψυχροπολεμικό κλίμα.   

Ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 άσους, 46 γουίνερ και 21 αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς είχε 19 γουίνερ και 30 αβίαστα λάθη. Για τον πρωταθλητή μας ήταν ο τρίτος αγώνας του σε ημιτελικούς γκραν σλαμ.   

«Δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας. Προσπάθησα να βγάλω άσους και γουίνερ. Σε ένα σημείο κινδύνεψα αλλά διατήρησα την αυτοσυγκράτησή μου και είμαι χαρούμενος που προκρίθηκα στον τελικό», δήλωσε ο Ρώσος τενίστας. Ο Μεντβέντεφ θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο σε γκραν σλαμ απέναντι από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό στη Μελβούρνη (οκτώ τίτλους). «Θα βγω στον αγωνιστικό χώρο και θα παίξω το καλύτερό μου τένις», δήλωσε ο 25χρονος Ρώσος.  

«Ανίκητο» χαρακτήρισε ο διεθνής Τύπος τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. «Κατέστρεψε τον Τσιτσιπά», «Εντυπωσιακός Μεντβέντεφ», «Ο Μεντβέντεφ δεν έχει ουρανό», είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή