Εθνική πόλο: «Αφιερωμένη στους Ελληνες»

Εθνική πόλο: «Αφιερωμένη στους Ελληνες»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι μία πρόκριση αφιερωμένη σε όλους τους Ελληνες». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια των αθλητών της εθνικής ομάδας πόλο που επέστρεψε από το Ρότερνταμ στην Αθήνα με τα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην «τσέπη». Η ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση θα πάρει μέρος για 16η φορά στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Η κλήρωση μέχρι τους προημιτελικούς είναι βατή για τους διεθνείς μας αλλά από εκεί και πέρα θα αρχίσουν τα… δύσκολα.  

Η Εθνική κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με αντιπάλους τις Ν. Αφρική, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία και Ουγγαρία. Στους οκτώ θα προκριθούν τέσσερις ομάδες. «Η κλήρωση έχει δύο όψεις: η μία αφορά τα παιχνίδια του ομίλου, εκεί όπου τα πράγματα εμφανίζονται πιο εφικτά, και η δεύτερη αφορά τις νοκ άουτ συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Δεν χωράνε προγνωστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να πάμε στο Τόκιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και να δικαιώσουμε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολλές δυνατότητες», υπογράμμισε ο προπονητής της Εθνικής Θοδωρής Βλάχος.   

Η νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επί της Ρωσίας με 13-10 σηματοδότησε την πρόκριση για την Εθνική. Και τώρα οι πρωταθλητές μας βρίσκονται αγκαλιά με το όνειρό τους. «Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για το Τόκιο, αλλά ο στόχος του μεταλλίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχει πάντα στο μυαλό μας από την αρχή του Ολυμπιακού Κύκλου, το 2017. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, έτσι ώστε να εμφανιστούμε ετοιμοπόλεμοι το καλοκαίρι στο Τόκιο», τόνισε ο Κώστας Μουρίκης και ο αρχηγός των διεθνών μας, Γιάννης Φουντούλης, πρόσθεσε: «Η ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει πολλές ικανότητες, αλλά θα πάμε με ταπεινότητα και με πίστη στις δυνατότητες μας για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».  

Την εθνική ομάδα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς: «Πίστευα σε αυτήν την επιτυχία. Τώρα χρειάζεται μία καλή προετοιμασία και να πάνε όλοι υγιείς στο Τόκιο για να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Η πολιτεία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα στηρίξει την ομάδα αυτή», δήλωσε ο παλαιός αθλητής με τις πέντε ολυμπιακές συμμετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή