Λύτρωση με Χασάν στο 88΄

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε παρά την ήττα του με 2-1 από την Αϊντχόφεν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ σκληρός για να αποκλειστεί αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και ηττήθηκαν με 2-1 από την Αϊντχόφεν στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, πήραν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, χάρη στον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, που δεν είναι άλλος από τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός μίλησε τη στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός βρισκόταν και με τα δύο πόδια εκτός διοργάνωσης, καθώς με δική του προβολή στο 88ο λεπτό άλλαξε τη μοίρα της ομάδας του, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ που χάρισε την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-4.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και από το πρώτο ημίχρονο έχασε το πλεονέκτημα του 4-2 από τον αγώνα του Φαλήρου, κάνοντας ξανά τα ίδια λάθη. Στο 23ο λεπτό ο Ζάχαβι, έπειτα από κόρνερ, άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς, με τον Σα να φέρει ευθύνη. Ο Ισραηλινός επιθετικός έδωσε σκορ πρόκρισης στην Αϊντχόφεν στο 43ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, φτάνοντας μάλιστα τα τέσσερα τέρματα στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (Φορτούνης, Μασούρας) έδωσαν ώθηση στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε δοκάρι με τον Καμαρά στο 50ό λεπτό, ενώ στο 78ο λεπτό ο Φορτούνης είδε ξανά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Σε εκείνο το σημείο ο Μαρτίνς έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, ρίχνοντας στη μάχη και τον Χασάν. Δέκα λεπτά μετά, ο Αιγύπτιος επιθετικός πέτυχε ακόμα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Σμιντ): Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάγλι, Βλεργκέβερ, Ντάμφρις, Ροσάριο, Γκέτσε, Τόμας, Μαξ, Ζάχαβι, Μάλεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79΄ Ανδρούτσος), Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46΄ Μασούρας), Καμαρά και Εμβιλά, Βαλμπουενά (46΄ Φορτούνης), Μπρούμα (79΄ Χασάν), Ελ Αραμπί (90΄ Παπασταθόπουλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή