Ντέρμπι χωρίς θέαμα και νικητή

Ντέρμπι χωρίς θέαμα και νικητή

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι

5' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στη Λεωφόρο στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ την Κυριακή, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις και αυτές στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 14ο λεπτό σε σουτ του Μολό έξω απ’ την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Αθανασιάδης στην πρώτη τελική του Παναθηναϊκού στο ματς.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 19ο λεπτό όταν ο Σιμάνσκι που σούταρε προς την εστία, με τον Νεντελτσεάρου να προσπαθεί να κάνει τακουνάκι, πιάνοντας… αέρα και τον Διούδη να μπλοκάρει.

Ο ρυθμός ανέβηκε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να φτάνει πρώτος στο γκολ στο 58ο λεπτό, όταν από φάουλ του Μαουρίσιο, ο Νιάς πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Βέλεθ, με ωραίο σουτ έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους».

Η ΑΕΚ απάντησε στο 73ο λεπτό, όταν μετά από αντεπίθεση ο Λιβάι Γκαρσία με πλασέ από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια μέσα απ’ τη γραμμή, παρά την προσπάθεια του Διούδη να αποκρούσει.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή για να φτάσουν στη νίκη. Αρχικά η ΑΕΚ όταν στο 83΄ έπειτα από σέντρα-σουτ του Μάνταλου δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα, ενώ στο 90ό λεπτό η καλή στιγμή ανήκε στον Παναθηναϊκό, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νιάς, ο Αθανασιάδης μπλόκαρε δύσκολα την μπάλα.

Διαιτητής: Γκιόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος, Ενγκαμπακοτό, Μαουρίσιο, Μολό – Κρίστισιτς, Λόπες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Καρλίτος), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Χατζηγιοβάνης).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (90’+1’ Χριστόπουλος).

Ξανά στη δεύτερη θέση

Με εμφατικό τρόπο ο Αρης επέστρεψε στη 2η θέση της βαθμολογίας, καθώς επικράτησε του Ατρόμητου με 3-0 στο «Βικελίδης» στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε το κυριακάτικο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ από την άλλη μεριά οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Κριστιάν Γκανέα με εκπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, ενώ ο Λούκας Σάσα με κεφαλιά στο 65’ έκανε το 2-0 για τους «κίτρινους». Ο Σάντε Σίλβα στο 80ό λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Αρη.

Οσον αφορά στον Ατρόμητο έχει μόλις έναν βαθμό στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ενώ παραμένει χωρίς νίκη από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Σάββας Παντελίδης.  

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Δεληζήσης, Κάτσε – Νταβιώτης, Τομάσεβιτς.

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Σούντγκρεν (79’ Σάκιτς), Δεληζήσης, Ρόουζ, Τζέγκο, Σάσα (79’ Κάτσε), Γκάμα, Μπρούνο (69’ Σίλβα), Μπερτόγλιο (64’ Μάνος), Μήτρογλου (64’ Μαντσίνι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Θεοδωράκης, Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο (77’ Ουμπίδες), Τομάσεβιτς, Νάτσος, Χαρίσης, Μουνίθ, Νταβιώτης (66’ Χριστοδουλόπουλος), Αγκάγιεφ (66’ Ραμπέγιο), Εντομβογί (46’ Κωτσόπουλος/70’ Μάτιτς).

Ανάσα για την ΑΕΛ

Ζωντανή στη μάχη που δίνει για την παραμονή της έμεινε η ΑΕΛ που νίκησε τον Παναιτωλικό με 1-0 στο ντέρμπι ουραγών, μειώνοντας την απόστασή της από την ομάδα του Αγρινίου στους 4 βαθμούς.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής ο Δημήτρης Πινακάς στο 37ο λεπτό, φτάνοντας τα 7 στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ νίκησε μετά από 16 αγωνιστικές, σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη της στην εφετινή Super League.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Νάγκι – Μεντίνα, Αριγίμπι

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Νάγκι, Γιακιμόβσκι, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Μπέρτος, Νικολιάς (85’ Τρούγιτς), Μπεν-Χατίρα (67’ Μιλοσάβλεβιτς), Πινακάς, Κολομπίνο, Ντουρμισάι, Ακούνια (87’ Στίφλερ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τρ. Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα (80’ Τσιγγάρας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80’ Ντουάρτε), Περέιρα (87’ Βέργος), Ταχάρ (67’ Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ντάλσιο (67’ Μεντίνα), Ντίας, Καρέλης, Αριγίμπι.

Ο ΠΑΣ κερδισμένος στην ισοπαλία

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, με τους φιλοξενούμενους πάντως να είναι πιο ικανοποιημένοι από τον βαθμό, καθώς έχουν πλέον 25 και αισθάνονται πιο ασφαλείς ενόψει των πλέι άουτ.

Από την άλλη η Λαμία παραμένει 11η με 19 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον προτελευταίο Παναιτωλικό και έξι από την τελευταία ΑΕΛ.  

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Επασί, Μπεχαράνο, Τζανετόπουλος – Κάστρο,Ντομίνγκες

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Ορτέγκα Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (58΄ Μπα, 73΄Γκαζαριάν), Καραμάνος, Ντέλετιτς (89΄ Πίτι), Αραμπούλι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Κάστρο (78΄ Λιάσος), Ελευθεριάδης (73΄ Μπρένερ), Καρτάλης, Παμλίδης (90΄ Παντελάκης), Κριζμάν (73΄ Μιλιντσεάνου).

Βάσεις παραμονής

Το Σάββατο, o Aπόλλων Σμύρνης νίκησε με 2-1 τον ΟΦΗ και πατά πλέον γερά και με τα δύο πόδια στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18΄ με τον Ντάουντα, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Γεωργίου μετά το πλασέ του Σλίβκα.

Η ομάδα του Ηρακλείου απάντησε στο 27΄, όταν μετά από σέντρα του Ουές ο ακάλυπτος Στάρτζεον με κοντινή κεφαλιά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που έφτασε στη νίκη. Συγκεκριμένα στο 84ο λεπτό ο Σωτηρίου έκανε κακή εκτίμηση έχασε την μπάλα και ο Ιωαννίδης που είχε μπει λίγα λεπτά πριν ως αλλαγή δεν δυσκολεύθηκε σε κενή εστία να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Σλίβκα, Μπαξεβανίδης – Στάικος

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (88΄ Λαγός), Μπεντινέλι (46′ Χουχούμης), Σλίβκα, Φερνάντεζ (73΄ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (37΄ Φατιόν), Ντάουντα (73΄ Τσαμπούρης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Διαμαντης, Γιαννούλης, Ουές, Στάικος (88΄ Σόουζα), Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάρτζεον, Γρίβας, Σολίς (77΄ Σαρδινέρο).

Αστέρας για Ευρώπη

Επίσης το Σάββατο, ο Αστέρας συνέχισε την εκπληκτική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς νίκησε και τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με 2-1 και παράλληλα ισοφάρισε το ιστορικό του ρεκόρ εννέα σερί αήττητων αγώνων.

Ο Σίτο στο 37’ και ο Λουίς Φερνάντεθ στο 54ο λεπτό, σημείωσαν τα δύο γκολ που χάρισαν το «τρίποντο» για την ομάδα της Αρκαδίας, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μείωσε στο 84’ για τον ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να πετύχει κάτι περισσότερο ως το φινάλε.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Κώτσιρας, Καστάνιο, Σουάρεθ, Άλβαρες – Βαλιέντε, Μουνάφο – Κρεσπί (67′ Τιλίκα), Λουίς Φερνάντεθ (67′ Ιγκλέσιας), Σίτο (83′ Καπίγια, 90’+2′ Ριέρα) – Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς – Ροντρίγκο (63′ Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια – Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί (63′ Καγκάβα) – Μουργκ (46′ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Ουάρντα (83′ Σβιντέρσκι), Λάμπρου (46′ Τζόλης) – Κρμέντσικ.

Η 24η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (1/3/21) στον Βόλο, όπου ο ΝΠΣ Βόλου υποδέχεται στις 7.30 μ.μ. τον Ολυμπιακό.

24η αγωνιστική – Αποτελέσματα
Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 2-1
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-1
Άρης – Ατρόμητος 3-0
ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-0
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1
ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός 01/03 (19:30)
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 58 -23αγ.
2. Άρης 47
3. ΠΑΟΚ 46
4. ΑΕΚ 45
5. Παναθηναϊκός 42
6. Αστέρας Τρίπολης 41
7. ΝΠΣ Βόλος 30 -23αγ.
8. Ατρόμητος 26
9. Απόλλων Σμύρνης 25
 . ΠΑΣ Γιάννινα 25        
11. ΟΦΗ 19        
  . Λαμία 19 -23αγ.
13. Παναιτωλικός 17
14. ΑΕΛ 13 -23αγ.

Επόμενη αγωνιστική – 25η

Σάββατο 6/3
15:00 ΟΦΗ – Α.Ε.Λ.
17:15 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός
Κυριακή 7/3
15:00 Ολυμπιακός – Λαμία
17:15 Παναιτωλικός – Βόλος
19:30 ΠΑΟΚ – Άρης
Δευτέρα 8/3
19:30 ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή