Ο κλήρος στους… «Δικεφάλους»

Ο κλήρος στους… «Δικεφάλους»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν δεδομένο ότι η χθεσινή κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα έβγαζε ένα ντέρμπι. Η απάντηση στο ποιο θα ήταν αυτό δόθηκε χθες το μεσημέρι, όταν η κληρωτίδα «αποφάσισε» ότι αντίπαλοι στο ένα ζευγάρι θα είναι η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό να έχει θεωρητικά πιο βατή αποστολή καθώς θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων, καθώς το «παρών» έδωσαν οι Αλεξίου, Αγραφιώτης, Χριστοβασίλης και Μπίρδας, οι οποίοι ήταν αυτοί που έτρεξαν τη διαδικασία, ενώ όσον αφορά τις αναμετρήσεις οι πρώτες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 6, 7 ή 8 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 27, 28 και 29 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός τελικός έχει οριστεί ήδη στο ΟΑΚΑ για το Σάββατο, 22 Μαΐου, έξι μέρες αργότερα από τη λήξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Οσον αφορά την προϊστορία αυτή είναι η 7η φορά που οι δύο «Δικέφαλοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά. Τελευταία ήταν τη σεζόν 2010-11, με την Ενωση να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό, χάρη στη νίκη της στην Τούμπα με 1-0, ενώ το πρώτο ματς είχε έρθει ισόπαλο 0-0.

Στο άλλο ζευγάρι, αυτό που είναι άξιο αναφοράς ήταν η μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν στην προημιτελική φάση της περιόδου 2006-07 έγινε η μόνη ομάδα κατώτερης κατηγορίας που έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες. Ο ΠΑΣ που αγωνιζόταν τότε στη Β΄ Εθνική είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» με 2-0 χάρη στα γκολ των Κοντογουλίδη και Ντομορό. Στη ρεβάνς, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν το ματς στην παράταση (Τζόρτζεβιτς, Μπαμπαγκίντα), όμως στο 98ο λεπτό, ο Κοντογουλίδης πέτυχε ίσως το πιο σημαντικό τέρμα της καριέρας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και στέλνοντας την ομάδα του στον ημιτελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή