Σκληροτράχηλη αντίπαλος η Γεωργία

Σκληροτράχηλη αντίπαλος η Γεωργία

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση… Γεωργία για την εθνική μας ομάδα. Επειτα από τον βαθμό στην πρεμιέρα με την Ισπανία, η Ελλάδα υποδέχεται αύριο το βράδυ στην Τούμπα, για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ομάδα του Γουίλι Σανιόλ, σε έναν αγώνα όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μεν την έκπληξη στη Γρανάδα, αλλά για να έχει η ισοπαλία με τους «φούριας ρόχας» ουσία θα πρέπει οπωσδήποτε αύριο να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς, σε ένα παιχνίδι που είναι σαφώς πιο κρίσιμο από ό,τι το προηγούμενο.

Μεταξύ των δύο αγώνων μεσολάβησε για την Εθνική το φιλικό με την Ονδούρα στην Τούμπα. Η νίκη με 2-1 χάρη στα τέρματα του Βαγγέλη Παυλίδη (14΄, 59΄) δεν έκανε πιο σοφό τον Τζον φαντ Σιπ. Η Εθνική δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μεν, αλλά κατάφερε να τελειώσει μόλις δύο θυμίζοντας την ομάδα του Nations League, ενώ παρουσίασε και αδυναμίες στην άμυνα, με διαφορετικά βέβαια πρόσωπα σε αυτή, συγκριτικά με το παιχνίδι στην Ισπανία.

Και τα δύο αυτά στοιχεία θα πρέπει να τα διορθώσει ενόψει του αυριανού αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να μην έχει πόντο στον όμιλο, αλλά έδειξε στα δύο πρώτα ματς ότι… τρώει σίδερα.

Στην πρεμιέρα έχασε δύσκολα με 1-0 στη Σουηδία, ενώ την Κυριακή κατάφερε να προηγηθεί απέναντι στην Ισπανία, η οποία τελικά απέδρασε από την Τιφλίδα με 2-1, χάρη στο γκολ του Ολμο στις καθυστερήσεις. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι οι Γεωργιανοί έρχονται στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πάρουν τον βαθμό ή τους βαθμούς που θα τους κρατήσουν ζωντανούς για τη συνέχεια.

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός ετοιμάζει αλλαγές στην 11άδα, καθώς το πλάνο αύριο δεν θέλει μαζική άμυνα, αλλά δημιουργία. Ετσι θα επιστρέψει στο 4-2-3-1, ενώ σίγουροι για το αρχικό σχήμα θα πρέπει να θεωρούνται οι Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ζέκα, Μπουχαλάκης και Μπακασέτας. Πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν έχουν οι Φορτούνης και Τζόλης, ενώ στην επίθεση Γιακουμάκης και Παυλίδης παίζουν για μια θέση. Τέλος ερωτηματικό είναι το αριστερό άκρο της άμυνας (Τσιμίκας, Κυριακόπουλος και Γιαννούλης οι υποψήφιοι), ενώ Μπακάκης και Μαυρίας διεκδικούν το χρίσμα για τα δεξιά.

Οσον αφορά στον όμιλό μας, η Σουηδία είναι η μοναδική ομάδα που μετράει δύο νίκες, καθώς δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο Κόσοβο, επικρατώντας με 3-0. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αγωνίστηκε 67 λεπτά και είχε μία ασίστ, ενώ τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Μάρκους Μπεργκ.

Από κει και πέρα, το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται στη συντριπτική τους πλειονότητα χωρίς φιλάθλους, ενώ κάποιοι από αυτούς ακόμη και σε ουδέτερες έδρες, οδήγησε σε αρκετές εκπλήξεις και τη 2η αγωνιστική που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

«Εκρηξη» Ρονάλντο

Η πιο ηχηρή, η νίκη με 1-0 του Λουξεμβούργου μέσα στην Ιρλανδία, ενώ ισοπαλία 2-2 απέσπασε η Μάλτα στη Σλοβακία, με τους νησιώτες να προηγούνται στο ημίχρονο με 2-0. Η Τουρκία συνέχισε εντυπωσιακά επικρατώντας εκτός (το παιχνίδι έγινε στη Μάλαγα) και της Νορβηγίας με 3-0, ενώ στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου, Σερβία και Πορτογαλία αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύθηκε από την αποχώρηση του Ρονάλντο πριν από το σφύριγμα της λήξης. Ο CR7 «εξερράγη» και δικαίως, καθώς στο τελευταίο λεπτό ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι δεν μέτρησε καθαρό γκολ που πέτυχε, θεωρώντας λανθασμένα ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

Με δεδομένο ότι στα προκριματικά δεν έχει ούτε goal-line technology ούτε VAR, οι Πορτογάλοι έμειναν με τον ένα βαθμό. Μάλιστα, ο Ρονάλντο δεν περίμενε καν το τέλος του αγώνα και έφυγε νωρίτερα από τον αγωνιστικό χώρο πετώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Σήμερα παίζουν: 1ος όμιλος: Αζερμπαϊτζάν – Σερβία, Λουξεμβούργο – Πορτογαλία. 5ος: Βέλγιο – Λευκορωσία, Ουαλλία – Τσεχία. 7ος: Γιβραλτάρ – Ολλανδία, Μαυροβούνιο – Νορβηγία, Τουρκία – Λετονία. 8ος: Κύπρος – Σλοβενία, Κροατία – Μάλτα, Σλοβακία – Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή