Συνάντηση με Μπαχ είχε ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με Μπαχ είχε ο πρωθυπουργός

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γνώσεις και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αθλητισμό εντυπωσίασαν τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες περιελάμβανε από την εμβολιαστική εκστρατεία μέχρι τις μεθόδους φαρμακοδιέγερσης που χρησιμοποιούν πολλοί αθλητές.

Με τη φράση «είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που είστε σήμερα εδώ υπό το φως αυτών των διαφορετικών Ολυμπιακών Αγώνων», ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε το ανώτατο στέλεχος της ΔΟΕ, και η συζήτηση κύλησε με αθλητικά θέματα. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα υπάρξουν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο σε ό,τι αφορά την προστασία των αθλητών από την COVID-19, ενώ συζήτησαν και θέματα ντόπινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαχ εκφράστηκε θετικά για τα όρια ηλικιών και θητειών που θέσπισε η κυβέρνηση. «Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε ήταν στην αρχή της πανδημίας. Τώρα βρισκόμαστε ξανά προς το τέλος της. Βλέπουμε πλέον φως στο τέλος του τούνελ», τόνισε ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της ξιφασκίας (1976). Ο Γερμανός «αθάνατος» επισκέφθηκε την Ελλάδα αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΟΕ. Θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να αποδώσει ενός είδους φόρο τιμής στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στη χώρα που δίνει σε κάθε διοργάνωση το Ολύμπιο Φως. Η Φλόγα, από την 25η Μαρτίου, μέσα από τη λαμπαδηδρομία, φώτισε τη γη της Ιαπωνίας στέλνοντας το μήνυμα ότι το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Στη συνάντηση μετείχαν ο υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπ. Καπράλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή