Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κι όμως, είναι κλασικό ντέρμπι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κι όμως, είναι κλασικό ντέρμπι

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό classico συγκεντρώνει όπως πάντα όλα τα βλέμματα αύριο στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 κι ας είναι μονόπλευρο το βαθμολογικό του ενδιαφέρον: ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τον τίτλο και ψάχνει μόλις 5 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές για την τυπική επιβεβαίωση, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δίνει μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και είναι υποχρεωμένος να μην αφήνει τίποτα να πέσει χάμω. Αν και έχουν περιορισμένο βαθμολογικό κίνητρο, οι «ερυθρόλευκοι» είναι σοβαροί και ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια τους, όπως έδειξαν με το 2Χ2 στις πρώτες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ και ειδικά την περασμένη Κυριακή, με το εντυπωσιακό 5-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.  

Πολύ ανταγωνιστικοί είναι και οι «πράσινοι που μετρούν 4 νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε ντέρμπι που έχουν δώσει μέσα στο 2021, με χαρακτηριστικό ότι είναι οι μόνοι που νίκησαν εφέτος τον Ολυμπιακό στις εγχώριες διοργανώσεις. Στον α΄ γύρο μάλλον αδικούνται από την ήττα τους με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά έχουν λόγω απουσιών περιορισμένες λύσεις στη μεσαία γραμμή, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρά την καταπόνησή τους από τα συνεχή παιχνίδια, έχουν λευκό ιατρικό δελτίο. Το άσχημο νέο για τον Παναθηναϊκό είναι πως χάνει για το υπόλοιπο της περιόδου τον Κουρμπέλη. Ο αρχηγός επέστρεψε από Γερμανία και Ιταλία όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα και αποφασίστηκε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα, με στόχο να είναι έτοιμος για το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Διαιτητής ορίστηκε ο 43χρονος Κροάτης, Ιβάν Μπέμπεκ.  

Στο δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής ως φαβορί προβάλλει ο πολύ σταθερός και σοβαρός Αρης, απέναντι σε μια ΑΕΚ που προέρχεται από 4 συνεχόμενες ήττες και περνά βαθιά κρίση, μένοντας για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της περιόδου εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Η «Ενωση», πάντως, έχει τρεις συνεχόμενες νίκες επί του Αρη στο «Κλ. Βικελίδης». Διαιτητής ορίστηκε ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ. Στο άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και παίζει το τελευταίο του χαρτί για την Ευρώπη, έχοντας σύμμαχο την παράδοση: σε 19 παιχνίδια μετρά 11 νίκες επί του ΠΑΟΚ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με πιο πρόσφατη αυτή που πέτυχε στις 27 Φεβρουαρίου με 2-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από τότε, όμως, δεν έχει ξανανικήσει! Στα πλέι άουτ, οι τέσσερις ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων, παίζουν όλες τους εκτός έδρας κόντρα σε αντιπάλους χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο.  

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (3η αγωνιστική): ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ, ΣΑΒΒΑΤΟ: 15.00 Βόλος – Παναιτωλικός, 17.15 Απόλλων – ΟΦΗ, 19.30 Ατρόμητος – Λάρισα, ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 ΠΑΣ – Λαμία. ΠΛΕΪ ΟΦ, ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Αρης – ΑΕΚ, 17.15 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, 19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. 

Η βαθμολογία (28 αγώνες): ΠΛΕΪ ΟΦ: Ολυμπιακός 73, Αρης 54, ΠΑΟΚ 50, Παναθηναϊκός 49, ΑΕΚ 48, Αστέρας Τρίπολης 43. ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Βόλος 35, ΠΑΣ Γιάννινα 34, Απόλλων 29, Ατρόμητος 29, Λαμία 27, ΟΦΗ 23, Παναιτωλικός 21, Λάρισα 20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή