Ποδόσφαιρο: Ο Αριεν Ρόμπεν επιμένει παρά τα 37 χρόνια του

Ποδόσφαιρο: Ο Αριεν Ρόμπεν επιμένει παρά τα 37 χρόνια του

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 37χρονος πέρασε αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο για τη γηπεδούχο Χρόνινχεν, χωρίς να καταφέρει να αλλάξει κάτι στην ήττα της τοπικής ομάδας από τη χαμηλότερη βαθμολογικά Χέρενφεϊν, την Κυριακή. Ο παίκτης με το νούμερο 10, όμως, που μπήκε στο ματς του ολλανδικού πρωταθλήματος στο 78ο λεπτό τράβηξε πάνω του τα βλέμματα της δημοσιότητας, καθώς δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε βετεράνος: Ηταν ο μεγάλος Αριεν Ρόμπεν, ο κορυφαίος Ολλανδός ποδοσφαιριστής της γενιάς του που έφθασε μέχρι και τον τελικό του Μουντιάλ.

Ο σπουδαίος επιθετικός που έχει κατακτήσει 11 συνολικά πρωταθλήματα σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Ολλανδία, καθώς και το Τσάμπιονς Λιγκ και πολλά πολλά ακόμη τρόπαια, δεν έχει πια τίποτε να αποδείξει.

Ο ίδιος άλλωστε έθεσε πριν από δύο χρόνια τέλος σε μια λαμπρή καριέρα όχι μόνο γεμάτη τίτλους και πανάκριβες μεταγραφές, αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Ωστόσο, πάντα επέστρεφε, και έκανε ξανά την πλαγιοκόπηση, σήμα κατατεθέν του αριστεροπόδαρου εξτρέμ που σάρωνε τις άμυνες μπαίνοντας από δεξιά.

Έτσι και το καλοκαίρι του 2020, παρότι έναν χρόνο πριν είχε κρεμάσει τα παπούτσια του αφήνοντας την Μπάγερν, αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα της καρδιάς του, τη μικρή Χρόνινχεν της Έρε Ντιβίζιε, που ταλαιπωρείτο από τα προβλήματα που προκάλεσε στις ομάδες ο κορωνοϊός.

Κι όμως οι τραυματισμοί δεν λένε να αφήσουν ήσυχο τον Ρόμπεν… Μόλις στη δεύτερή του εμφάνιση με την αγαπημένη του φανέλα, τον περασμένο Οκτώβριο, αποχώρησε τραυματίας. Το πρόβλημα δεν έλεγε να τον αφήσει, και τον Φεβρουάριο σκέφθηκε να τα παρατήσει… Τότε ήταν που δήλωσε ότι «η λέξη “παρατάω” δεν είναι στο λεξιλόγιό μου».

Έτσι συνήλθε, άρχισε ξανά προπονήσεις, και να πάλι στα γήπεδα, να μπαίνει αλλαγή. Τη φορά αυτή δεν σκόραρε… Την επομένη όμως;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή