Σούπερ Λιγκ 1: Κερδισμένοι οι «Δικέφαλοι»

Σούπερ Λιγκ 1: Κερδισμένοι οι «Δικέφαλοι»

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο κερδισμένος της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε του Αρη στο «Βικελίδης» και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός δεν ανέδειξε νικητή, με την Ενωση να έχει δύο βαθμούς απόσταση από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ οι «πράσινοι» παρέμειναν στο -5 από τους «κιτρινόμαυρους».

Σε ματς-θρίλερ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Η Ενωση κατάφερε να μείνει ζωντανή στη μάχη για τις προνομιούχες θέσεις, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις τους «πράσινους», οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσαν με νύχια και με δόντια το τρίποντο που θα τους έβαζε και πάλι σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ουσιαστικά στη μοναδική του καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν στο 36ο λεπτό ο Καρλίτος έβγαλε ωραία σέντρα και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ΑΕΚ, που είχε την ολοκληρωτική κατοχή, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια. Τελικά η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 92ο λεπτό, όταν ο Λιβάι Γκαρσία, επίσης με κεφαλιά, έφερε το ματς στα ίσα.  

Με τον αέρα της νίκης του επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ πέρασε επαγγελματικά και από το «Βικελίδης» επικρατώντας του Αρη με 1-0 στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ανέβηκε αυτός στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας πάντως με τους «κίτρινους».

Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό, όταν έπειτα από εξαιρετική πάσα του Σφιντέρσκι, ο Σβαμπ νίκησε τον Κουέστα και κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Πασχαλάκης, καθώς ο Ελληνας γκολκίπερ στο τελευταίο λεπτό πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, σταματώντας το πλασέ του Μπερτόλιο που είχε βγει τετ α τετ. 

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν άλλαξε τη συνταγή που τον είχε οδηγήσει και στην επικράτηση επί των «ερυθρόλευκων» και επέμεινε στο 3-4-3, ενώ και ο Ακης Μάντζιος είχε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το νικηφόρο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το γρήγορο γκολ του Σβαμπ έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι ο Αρης είχε την μπάλα και την υπεροχή, η πιο σπουδαία του στιγμή ήρθε στις καθυστερήσεις.  

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς ο Ουάρντα που είχε μπει ως αλλαγή στο 72ο λεπτό, αποβλήθηκε στο 85ο, βλέποντας μάλιστα δύο κίτρινες μέσα σε ένα δίλεπτο.

Νωρίτερα, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από την ήττα του στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Το τέρμα που έκανε τη διαφορά πέτυχε ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά στο 52ο λεπτό και ήταν το πρώτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές τόσο στο σύστημα –ο Μαρτίνς επέστρεψε στο 4-4-2– όσο και σε πρόσωπα, δεν ανέβασαν στροφές σε ένα παιχνίδι που πάντως καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Αυτό είχε ως συνέπεια οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή