Ευρωπαϊκό γυμναστικής: Κακές επιδόσεις για τις γυναίκες

Ευρωπαϊκό γυμναστικής: Κακές επιδόσεις για τις γυναίκες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιβάλλον «φούσκας» και με υγειονομικό πρωτόκολλο, οι Eλληνες αθλητές της ενόργανης θα πάρουν μέρος σήμερα στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι αγώνες στη Βασιλεία της Ελβετίας άρχισαν χθες, με τις αθλήτριές μας να μένουν πολύ μακριά από τις θέσεις που έδιναν πρόκριση σε κάποιον τελικό. Αντίθετα, οι άνδρες, εάν καταφέρουν να έχουν αντίστοιχες εκτελέσεις με τις χθεσινές στο πόντιουμ, μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και τέσσερις προκρίσεις. Ιστορία αναμένεται να γράψει σήμερα ο Ρώσος, Νικίτα Ναγκόρνι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εδάφους θα εκτελέσει στο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε» μία άσκηση που έχει αξιολογηθεί με την υψηλότερη δυσκολία που έχει τη δυνατότητα να πετύχει ένας άνδρας. 

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα προκριθεί στον τελικό των κρίκων ενώ, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να μπει και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Ο Νίκος Ηλιόπουλος είναι κοντά στον τελικό του σύνθετου ατομικού και θα τα καταφέρει εάν έχει ανάλογες εκτελέσεις με τις σημερινές στο πόντιουμ. Υψηλή αρχική αξία έχει και το πρόγραμμα του Αντώνη Τανταλίδη στο έδαφος. Εάν αντέξει το ψυχολογικό βάρος διαθέτει δυνατότητες για πρόκριση. Καλές βαθμολογίες θα διεκδικήσουν στο έδαφος και οι Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και Νικόλας Κρανίτης», δήλωσε στην «Κ» ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων Νίκος Προβιάς.  

Στην Ελβετία, αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, κριτές και όλα τα μέλη κάθε αποστολής είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test κάθε τρεις ημέρες. Οι ομάδες μένουν σε ξενοδοχεία και δεν επιτρέπεται η έξοδος στην πόλη.  

Η διοργάνωση δίνει δύο προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αθλητές του σύνθετου ομαδικού. Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον Νίκο Ηλιόπουλο σύνθετο ομαδικό θα κάνει και ο Αντώνης Τανταλίδης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή