Νίκη σωτηρίας o ΟΦΗ, «βούλιαξε» ξανά η ΑΕΛ

Νίκη σωτηρίας o ΟΦΗ, «βούλιαξε» ξανά η ΑΕΛ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλμα παραμονής έκανε το Σάββατο ο ΟΦΗ, που στο πιο κρίσιμο ματς της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League επικράτησε στο Αλκαζάρ της ΑΕΛ με 1-0, χάρη στο γκολ του Τζόναθαν ντε Γκουζμάν.

Η ομάδα του Ηρακλείου απομακρύνθηκε πλέον τέσσερις βαθμούς από την Λάρισα, η οποία έπεσε ξανά στην τελευταία θέση.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μπέρτος, Στίφλερ, Τσόσιτς, Καρανίκας – Σακόρ, Κοροβέσης, Μεγιάδο.

Κόκκινες: Γιαννούλης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Στίφλερ, Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Γλυνός), Ντουρμισάι (78’ Μουκαντζό), Μπεν-Χατίρα (55’ Πινακάς), Γιακιμόβσκι, Τσόσιτς, Μπέρτος (77’ Καρανίκας), Μαξιμένκο, Ακούνια, Νικολιάς (55’ Κολομπίνο).
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Σακόρ (81’ Στάρτζεον), Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Γιάννου (87’ Βαφέας), Σαρδινέρο (81’ Σολίς), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (90’+7’ Ουές), Κοροβέσης.

Σημαντική νίκη, δεύτερη συνεχόμενη στα πλέι άουτ, πέτυχε και ο Παναιτωλικός, που έφυγε με το τρίποντο από τους Ζωσιμάδες, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Αγρινίου, σημείωσε ο Μπαρμπόσα στο 20ο λεπτό, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι είχαν το μυαλό τους περισσότερο στον επικείμενο δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ελευθεριάδης, Πήλιος, Κάργας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (46’ Κριζμάν), Παντελάκης, Πήλιος, Σάλιακας, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεθ (64’ Παμλίδης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (64’ Νάουμετς), Μπρένερ (64’ Δούμτσης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μανθάτης (79’ Ματσόλα), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόσα (85’ Καρέλης), Ντουάρτε (72’ Ταχάρ), Βέργος (79’ Μαλής).

Σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί, Ατρόμητος και Λαμία έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι με τους φιλοξενούμενους να «κλειδώνουν» και τυπικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε μια ανύποπτη φάση στο 33’, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Ανδρέας Γιαννιώτης έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και, έπειτα από τη χρήση του VAR, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Δημήτρη Καραντώνη.

Ο τεχνικός των Περιστεριωτών, Σάββας Παντελίδης «θυσίασε» τον Μπρίαν Ραμπέγιο για να βάλει τον Χρήστο Θεοδωρακάκη κάτω από τα δοκάρια, με τον Μίλος Ντέλετιτς, με διπλή προσπάθεια, να σκοράρει από το φάουλ που καταλογίστηκε. Το γκολ, όμως, με τη χρήση του βίντεο και πάλι, δεν κατακυρώθηκε καθώς ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ, Λαζάρ Ρόμανιτς, εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα του Ατρόμητου.

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Νταβιώτης – Προβυδάκης.

Κόκκινες: Γιαννιώτης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γκαλβάο, Γούτας, Μαυρομμάτης, Σάλομον, Ούμπιδες, Νταβιώτης (56’ Νάτσος), Μανούσος, Ραμπέγιο (35’ Θεοδωράκης), Γιακουμάκης (82’ Χριστοδουλόπουλος).
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Προβυδάκης (72’ Βλάχος), Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζναετόπουλος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (25’ Γκούγκα), Ρόμανιτς (72’ Πίτι), Ντέλετιτς, Βύντρα (61’ Βασιλακάκης), Καραμάνος.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ: Βόλος 39, ΠΑΣ Γιάννινα 35, Λαμία 32, Ατρόμητος 31, Απόλλων 30, ΟΦΗ 28, Παναιτωλικός 27 και ΑΕΛ 24, με τον Βόλο και τον Απόλλωνα να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το οποίο θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή