Προτελευταία «πράξη» στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1

Προτελευταία «πράξη» στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να έχουν ήδη κριθεί, διεξάγεται απόψε η 9η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ετσι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μόνο στο ποια θα είναι η τελική κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 2 έως 5.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός που έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα πηγαίνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεδομένα στη νεοσύστατη διοργάνωση, Conference League, έχουν κλείσει θέση ο ΠΑΟΚ, ο Αρης και η ΑΕΚ. Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης, καθώς ακόμα και αν ισοβαθμήσει με την Ενωση, εκείνη υπερτερεί.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση την οποία κινδυνεύει να χάσει μόνο αν κάνει δύο ήττες και ο τρίτος Αρης ισάριθμες νίκες. Οσον αφορά την ΑΕΚ ανάλογα με τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών μπορεί να προσπεράσει τον Αρη, κάτι που ίσως κριθεί στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Τέλος ο Αστέρας Τρίπολης –που ακόμα δεν έχει νίκη στο μικρό αυτό πρωτάθλημα– μπορεί να τερματίσει στην 5η θέση, μόνο αν πάρει στα δύο τελευταία ματς έξι βαθμούς και κανέναν ο Παναθηναϊκός.

Από το σημερινό πρόγραμμα (όλα τα ματς ξεκινούν στις 19.30) ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες έντεκα ημέρες και πριν από το ραντεβού τους στον τελικό του Κυπέλλου στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από δύο εκτός έδρας ισοπαλίες, με Αρη (1-1) και Αστέρα Τρίπ. (0-0), όπου όμως αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και μάλιστα στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για φέτος όπου θα πραγματοποιηθεί η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ που μετρά δύο σερί νίκες με ΑΕΚ (εκτός) και Αρη θέλει τον βαθμό ή τους βαθμούς για να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση.

Στο «Βικελίδης», ο Αρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με υπηρεσιακό προπονητή, τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, καθώς ο Μπόλονι αποτελεί από το βράδυ της Δευτέρας παρελθόν. Τέλος στην Τρίπολη, ο Αστέρας που έχει μόνο ισοπαλίες στην έδρα του στα πλέι οφ, φιλοξενεί την ΑΕΚ που προέρχεται από τη νίκη της στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, με την οποία σφράγισε την έξοδό της στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή