Ευρωπαϊκά κύπελλα: Οι τελικοί των κροίσων

Ευρωπαϊκά κύπελλα: Οι τελικοί των κροίσων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο να επιμένει να πολεμάει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αντίδραση των φιλάθλων στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, όμως παρά τα όσα θέλουμε να πιστεύουμε, τα χρήματα είναι αυτά που φέρνουν την ποδοσφαιρική επιτυχία.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις φιναλίστ των ευρωπαϊκών κυπέλλων βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο ακριβών συλλόγων και βέβαια όλοι προέρχονται από το ίδιο πρωτάθλημα, τη λαμπερή Πρέμιερ Λιγκ, η οποία μάλιστα μόλις χθες ανανέωσε το συμβόλαιό της για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για ακόμη τρία χρόνια, με Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video και BBC Sport, αντί του μυθικού ποσού των έξι δισ. ευρώ!

Ετσι, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί τελικά στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο, θα παίξουν η Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, με τους «Πολίτες» να είναι –σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης της συμβουλευτικής εταιρείας KPMG– αυτή τη στιγμή η πιο ακριβή ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου με αξία 1,120 δισ. ευρώ, ενώ οι Λονδρέζοι είναι στην 4η θέση με αξία 891,2 εκατ. ευρώ. Η τρίτη ομάδα της λίστας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διεκδικεί το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στη 2η θέση είναι η περυσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ (1,01 δισ. ευρώ). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βιγιαρεάλ, αντίπαλος των «Κόκκινων Διαβόλων» στον τελικό του Europa αξίζει… μόλις 247,70 εκατ. ευρώ. Στους παίκτες, η παρουσία του Ερλινγκ Χάαλαντ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, τον εκτόξευσε στη 2η θέση με αξία που φτάνει τα 131 εκατ. ευρώ, ενώ στην κορυφή είναι ο Κιλιάν Ε’Μπαπέ με αξία 189 εκατ. ευρώ. Τέλος, όσον αφορά τα πρωταθλήματα, η μέση αξία ενός παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ ανέρχεται σήμερα στα 20,1 εκατομμύρια ευρώ – σχεδόν διπλάσια από τη μέση αξία ενός παίκτη από τη δεύτερη Μπουντεσλίγκα (11,6 εκατ. ευρώ). Στην 3η θέση είναι η Λα Λίγκα με μέσον όρο 11 εκατ. ευρώ. Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι το ότι η αγγλική Τσάμπιονσιπ έχει υψηλότερη μέση αξία παίκτη από τις κορυφαίες κατηγορίες στο Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Τουρκία και την Αργεντινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή