Σούπερ Λιγκ 1: Η νέα «φουρνιά» που «έλαμψε» στη φετινή περίοδο

Σούπερ Λιγκ 1: Η νέα «φουρνιά» που «έλαμψε» στη φετινή περίοδο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ 1 ρίχνει αυλαία του κι αν κάτι μπορεί να αφήσει ως παρακαταθήκη, είναι μία 11άδα νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών. Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο το άθλημα στέρεψε από διακρίσεις, αυτοί ανέδειξαν το ταλέντο τους. 

Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ, 19 ετών): Ο,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτές τις ηλικίες, ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε μια ονειρική σεζόν. Με πέντε τέρματα στα ευρωπαϊκά ματς, 36 συμμετοχές και 11 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, εξελίχθηκε από «next big thing» σε ηγέτη του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι μεταγραφικά «καυτό», αφού αρκετοί μνηστήρες από το εξωτερικό τον διεκδικούν. 

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (ΠΑΟ, 19 ετών): Παιδί των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, έβγαλε στην επιφάνεια όλα τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Η κλήση του στην εθνική ομάδα ήταν η μεγάλη δικαίωση για τον νεαρό χαφ που βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση για την επέκταση του συμβολαίου του. Γεγονός που αποδεικνύει πόσο δυνατό πρότζεκτ αποτελεί για το «Τριφύλλι». 

Κώστας Τζολάκης (Ολυμπιακός, 18 ετών):  Ο Πέδρο Μαρτίνς τον πιστεύει και στον Ολυμπιακό θεωρούν πως έχουν βρει τον τερματοφύλακα της επόμενης δεκαετίας. Ο ύψους 1.93 μ. Χανιώτης κίπερ δεν έχει πάρει ακόμη τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής (5 ματς πρωταθλήματος και 1 Κυπέλλου) για να δείξει τα προσόντα του, ωστόσο μια τέτοια επένδυση θέλει την κατάλληλη διαχείριση.

Τάσος Δουβίκας (Βόλος, 21 ετών): Οι 30 συμμετοχές, τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του, αποτέλεσαν το διαβατήριο για τη μεταγραφή του στην Ουτρέχτη που βρίσκεται στην 6η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Στον ΠΑΟΚ, η εξέλιξη του 21χρονου σέντερ μπακ Γιάννη Μιχαηλίδη (18 συμμ.) αλλά και του 20χρονου χαφ Θεοχάρη Τσιγγάρα (15 συμμ.) ήταν εμφανής, ενώ ο 21χρονος εξτρέμ της ΑΕΚ Θεοδόσης Μαχαίρας άφησε υποσχέσεις κυρίως επί θητείας Καρέρα. Ο 19χρονος επιθετικός της ΑΕΛ, Δημήτρης Πινακάς, με 28 συμμετοχές και 7 γκολ ήταν πραγματικά αποκάλυψη. Δύο κεντρικοί αμυντικοί, οι Απόστολος Κωνσταντόπουλος (Παναιτωλικός, 18 ετών), Απόστολος Διαμαντής (ΟΦΗ, 20 ετών) και ένας αμυντικός μέσος, ο Αγγελος Λιάσος (ΠΑΣ Γιάννινα, 20 ετών), κατάφεραν να γίνουν βασικοί και αναντικατάστατοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή