Σε δίκη νοσηλευτές και γιατροί του Μαραντόνα

Σε δίκη νοσηλευτές και γιατροί του Μαραντόνα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γιατρός και προσωπικός φίλος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, καθώς και έξι άλλα άτομα που αμέσως ή εμμέσως φρόντιζαν τον «Πίμπε ντε Ορο», κατηγορούνται πλέον για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για τον θάνατό του στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

Η Γενική Εισαγγελία του Σαν Ισίδρο, στο Μπουένος Αϊρες, παραπέμπει έτσι σε δίκη εκτός από τον Λούκε, που λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατο του Μαραντόνα τού είχε κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο, και την ψυχίατρο Αυγουστίνα Κοσάτσοφ, τον ψυχολόγο του Κάρλος Δίας, τους νοσηλευτές και τον επιτηρητή τους, καθώς και τη γιατρό που συντόνιζε την κατ’ οίκον νοσηλεία του.

Πλέον, οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από οκτώ έως 25 χρόνια εφόσον κριθούν ένοχοι, ενώ τους έχει ήδη απαγορευθεί η έξοδος από την Αργεντινή. Η ιατρική επιτροπή 11 ειδικών που εξέτασε την υπόθεση απεφάνθη ότι ο Μαραντόνα «είχε αφεθεί στην τύχη του» όταν εξέπνευσε στα 60 του χρόνια στο σπίτι του πριν από πέντε μήνες. 

Είχε μάλιστα αρχίσει να εκπνέει 12 ολόκληρες ώρες πριν διαπιστωθεί ο θάνατός του από ανακοπή, ανέφεραν οι ειδικοί. Το πόρισμα της επιτροπής αυτής στις 3 Μαΐου είναι που άλλαξε την κατηγορία του γενικού εισαγγελέα Σον Μπρογιάδ από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε εκ προθέσεως.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου ο δρ Λούκε είχε σπεύσει τη Δευτέρα να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του κορυφαίου ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, επιτέθηκε στην ιατρική επιτροπή, δηλώνοντας «έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αλλά όχι στην επιτροπή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή