Ποδόσφαιρο: Οι οιωνοί καλύτεροι από πέρυσι

Ποδόσφαιρο: Οι οιωνοί καλύτεροι από πέρυσι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου, έκλεισε και η αγωνιστική περίοδος του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ομως, δυστυχώς, απεδείχθη πως παρέμειναν ανοικτές οι πληγές που ταλαιπωρούν εδώ και πολλές δεκαετίες το δημοφιλές αυτό άθλημα.

Το μόνο θετικό που ανέκυψε μετά τους δίκαιους πανηγυρισμούς των νικητών, αλλά τις προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις, είναι πως, ίσως για πρώτη φορά, ο οπαδισμός δεν αποτέλεσε κριτήριο για την επέκταση της συνεργασίας ενός προπονητή που κέρδισε ένα τρόπαιο. Κι αυτό δείχνει πως στον ΠΑΟΚ επικράτησαν η ποδοσφαιρική λογική και ο εις βάθος σχεδιασμός.

Στον Ολυμπιακό θα περίμενε κανείς πως η άνετη κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος και οι πολύ καλές εμφανίσεις και στην Ευρώπη θα αποτελούσαν τροχοπέδη στις αρνητικές κριτικές για την ήττα το περασμένο Σάββατο. Ομως, όσο εύκολα ενθουσιάζονται οι οπαδοί άλλο τόσο ευκολότερα απογοητεύονται. Και σε αυτό βοηθούν και καιροσκόποι που θέλουν να εκμεταλλευθούν καταστάσεις.

Ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους», εδώ και κάποια χρόνια, οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται λόγω ενός αποτελέσματος, αλλά σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πέδρο Μαρτίνς παρέμεινε και το πλάνο της ενίσχυσης τέθηκε σε εφαρμογή.

Διότι πέρα από τον βασικό ανταγωνιστή, ΠΑΟΚ, τόσο η ΑΕΚ όσο και Παναθηναϊκός δείχνουν αποφασισμένοι να «κλείσουν την ψαλίδα». Η πρόσληψη προπονητών που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα και η αναμενόμενη αύξηση του προϋπολογισμού για τις μεταγραφές αποτελούν προοίμιο πως η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική.

Αν στους «4» προσθέσουμε και τον Αρη, πιθανόν να παρακολουθήσουμε ένα από τα πλέον συγκλονιστικά πρωταθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή