Στη Βραζιλία κατέληξε τελικώς το Κόπα Αμέρικα

Στη Βραζιλία κατέληξε τελικώς το Κόπα Αμέρικα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βραζιλία επιστρέφει τελικά η διοργάνωση του φετινού Κόπα Αμέρικα, καθώς 13 μέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά, η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) ανακοίνωσε ότι μετά την Κολομβία αφαιρείται και από την Αργεντινή η διοργάνωση, για να διεξαχθεί εκεί όπου έγινε και το 2019.

Η συνομοσπονδία είχε αρχικά αναθέσει τη διοργάνωση από κοινού σε Κολομβία και Αργεντινή, αλλά πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι λόγω των πολιτικών ταραχών στην Κολομβία η διοργάνωση προσφέρεται εξ ολοκλήρου στην Αργεντινή.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία του κορωνοϊού στην Αργεντινή έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση, καθώς μπαίνει πια ο χειμώνας και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά. Οι εγχώριες διοργανώσεις έχουν διακοπεί και οι ομάδες εκπληρώνουν μόνο τις υποχρεώσεις τους για τα ηπειρωτικά κύπελλα, το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουδαμερικάνα.

Με αυτά τα δεδομένα και καθώς η κυβέρνηση της Αργεντινής διεμήνυσε στην CONMEBOL ότι δεν πρόκειται να έχει κόσμο στις εξέδρες ούτε καν στον τελικό, η συνομοσπονδία ανακοίνωσε προχθές το βράδυ ότι το φετινό Κόπα Αμέρικα δεν θα γίνει ούτε στην Αργεντινή. Αμέσως προέκυψαν νέες υποψηφιότητες με ισχυρότερες αυτές της Χιλής (που έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού) και της Παραγουάης (όπου εδρεύει η CONMEBOL), αλλά και από άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και το… Ισραήλ!

Τελικά, όμως, η Βραζιλία έβαλε τα πολιτικά μέσα (λέγε με Ζαΐχ Μπολσονάρου) και έπεισε την CONMEBOL να της δώσει και αυτή τη διοργάνωση. Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, όπου εκφράζεται ευγνωμοσύνη προσωπικά στον πρόεδρο της Βραζιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή