Με Ζαβάτσκα η Σάκκαρη, με Μαρτίνεθ ο Τσιτσιπάς

Με Ζαβάτσκα η Σάκκαρη, με Μαρτίνεθ ο Τσιτσιπάς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προκριθεί, όπως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός θα επιδιώξει σήμερα η Μαρία Σάκκαρη. Οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό του γαλλικού Οπεν άρχισαν με περιορισμούς αλλά και εκπλήξεις. 

Μέχρι τις 9 Ιουνίου θα μπορούν να βρεθούν στις κερκίδες μόνο 5.388 θεατές, ενώ στη συνέχεια θα επιτραπεί η είσοδος σε περίπου 13.000 φιλάθλους. Το «Φιλίπ Καρτιέ» θα ανοίξει τις πύλες του για 5.000 θεατές, αρκεί να έχουν health pass. 

Η Μαρία Σάκκαρη (18η στον κόσμο) σήμερα το μεσημέρι (12.00) θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Καταρίνα Ζαβάτσκα (129η), στο κορτ 14. 

Η Ζαβάτσκα είναι 21 ετών, θα αγωνιστεί για 2η διαδοχική χρονιά στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός και για 3η συνολικά σε γκραν σλαμ. Οι δύο τενίστριες θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες.  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (5ος) νίκησε με 7-6(6), 6-3, 6-1 τον Ζερεμί Σαρντί (58), και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Πέδρο Μαρτίνεθ (103).  Ο 24χρονος Ισπανός πέρυσι έφτασε μέχρι τους «32» της διοργάνωσης. Για να προκριθεί στην β΄ γύρο επικράτησε του Αμερικανού Σεμπάστιαν Κόρντα (50) με 6-4,6-2, 6-2.    

Στον β΄ γύρο προκρίθηκε και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (6-3, 6-3, 7-5) τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ. Αντίθετα, ο Ντόμινικ Τιμ (4ος) ηττήθη από τον Πάμπλο Αντούχαρ (68ος) με 6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 4-6. 

Στα «πήλινα» γήπεδα του Ρολάν Γκαρός θα κάνουν «πρεμιέρα» σήμερα ο 13 φορές νικητής της διοργάνωσης Ράφα Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ματέο Μπερετίνι και οι Ελίνα Σβιτολίνα, Καρολίνα Πλίσκοβα, Κόκο Γκοφ κ.ά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συμμετοχή της Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο, η οποία επιστρέφει στα κορτ αφού βγήκε νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή