Ισπανία-Πολωνία 1-1: Λεβαντόφσκι και Σέζνι κράτησαν τους Ισπανούς χωρίς νίκη (βίντεο)

Ισπανία-Πολωνία 1-1: Λεβαντόφσκι και Σέζνι κράτησαν τους Ισπανούς χωρίς νίκη (βίντεο)

Οι γηπεδούχοι στη Σεβίλλη έχασαν σωρεία ευκαιριών, μεταξύ των οποίων κι ένα πέναλτι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε την Πολωνία κατάφερε να νικήσει στη Σεβίλλη η Ισπανία, μένοντας στο 1-1 σε ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις που αφήνει εντελώς ανοικτές τις θέσεις πρόκρισης από τον 5ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το σκορ στο γήπεδο «Λα Καρτούχα» άνοιξε για την Ισπανία στο 25ο λεπτό ο Άλβαρο Μοράτα με κοντινό πλασέ, αν και χρειάστηκε να περιμένει δύο λεπτά ώσπου να πανηγυρίσει καθώς αρχικά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ, πριν το VAR δικαιώσει τους Ισπανούς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Πολωνίας στο α’ ημίχρονο ήρθε στη συμπλήρωση του 42ου λεπτού, όταν ένα σπουδαίο βολέ του Κάρολ Σβιντέρσκι νίκησε τον Ουνάι Σιμόν, αλλά το δεξί κάθετο δοκάρι αρνήθηκε στον άσο του ΠΑΟΚ το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε το ριμπάουντ αλλά σούταρε πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα.

Ωστόσο εννιά λεπτά μετά το ημίχρονο ο Λεβαντόφσκι βρήκε τον στόχο με κεφαλιά αφού νίκησε στον αέρα τον Αϊμερίκ Λαπόρτ για το 1-1. Δεν πέρασαν δύο λεπτά και η Ισπανία κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Τζέραρντ Μορένο έστειλε την μπάλα στο ίδιο δοκάρι που είχε βρει και ο Σβιντέρσκι 16 λεπτά νωρίτερα.

Η Ισπανία έχασε σωρεία ευκαιριών για να ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά τόσο η αστοχία της σε κρίσιμες φάσεις όσο και ο Πολωνός τερματοφύλακας Βόιτσιεχ Σέζνι διατήρησαν το παιχνίδι στην ισοπαλία, με όλες τις ομάδες του ομίλου να παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Διατητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Ζόρντι Άλμπα, Κόκε (68′ Σαράμπια), Ρόδρι, Πέδρι, Τζέραρντ Μορένο (68′ Ρουίθ), Μοράτα (87′ Ογιαρθάμπαλ), Όλμο (61′ Φεράν Τόρες).
Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπέντναρεκ (85΄Νταβίντοβιτς), Γκλικ, Μπερεζίνσκι, Πούχας, Κλιχ (55′ Κοζλόφσκι), Μόντερ (85′ Λινέτι), Γιόζβιακ, Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι (68′ Φρανκόφσκι), Λεβαντόφσκι.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Σουηδία 4 (1-0)
2. Σλοβακία 3 (2-2)
3. Ισπανία 2 (1-1)
4. Πολωνία 1 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (23/06):
Σλοβακία – Ισπανία
Σουηδία – Πολωνία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή