Κροατία – Σκωτία 3-1: Μαέστρος Μόντριτς έστειλε την Κροατία στους «16» – Βίντεο

Κροατία – Σκωτία 3-1: Μαέστρος Μόντριτς έστειλε την Κροατία στους «16» – Βίντεο

Πρώτη στον όμιλο η Αγγλία, 1-0 την Τσεχία

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας την οδήγησε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Απόψε, ο Λούκα Μόντριτς, πήρε ξανά από το χέρι την Κροατία και με ένα γκολ – ποίημα και μια ασίστ υπέγραψε τη νίκη με 3-1 επί της Σκωτίας και ταυτόχρονα την παρουσία της εθνικής του ομάδας στους «16» του Euro. Οι Κροάτες κατέλαβαν τη 2η θέση του 4ου ομίλου, πρώτη τερμάτισε η Αγγλία, που νίκησε με 1-0 την Τσεχία που τελικά είναι 3η, αλλά έχει 4 βαθμούς και παίρνει και αυτή το εισιτήριο.

Για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, το παιχνίδι στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης έμοιαζε με τελικό, καθώς όποια από τις Κροατία ή Σκωτία νικούσε θα συνέχιζε στη διοργάνωση. Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά, στηριζόμενοι στην εμπειρία τους, όπως και στην ποιότητά τους και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 17ο λεπτό με τον Βλάσιτς, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μάρσαλ.
Παρά την ανωτερότητα της Κροατίας οι σκληροτράχηλοι Σκωτσέζοι δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 42ο λεπτό με πολύ ωραίο σουτ του ΜακΓκρέγκορ, έξω από την περιοχή. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1, σκορ που απέκλειε και τις δύο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μόντριτς ήταν αυτός που πήρε το όπλο του. Ο αρχηγός της Κροατίας στο 62ο λεπτό πέτυχε με σουτ έξω από την περιοχή ένα από τα καλύτερα γκολ της διοργάνωσης και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1, ενώ στο 77ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος, ο Πέρισιτς με διαγώνια κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σφραγίζοντας την πρόκριση της Κροατίας.  

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ (85’ Πάτερσον), ΜακΤόμινι, Χάνλεϊ (33’ ΜακΚένα), Τίρνι, Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν, Άρμστρονγκ (70’ Φρέιζερ), ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (85’ Νίσμπετ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (71’ Μπάρισιτς), Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (81’ Ρέμπιτς), Μόντριτς, Βλάσιτς (76’ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70’ Κράμαριτς).

Εκανε τη δουλειά χωρίς να εντυπωσιάσει

Σε ένα ακόμα παιχνίδι η Αγγλία δεν έθελξε με την απόδοσή της, παρόλα αυτά επικράτησε με 1-0 της Τσεχίας και τερμάτισε στην κορυφή του 4ου ομίλου, έχοντας πάντως πετύχει μόλις δύο γκολ σε τρία ματς.
Οι Αγγλοι απείλησαν με το ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Στέρλινγκ, έπειτα από ωραία μπαλιά του Κέιν, σημάδεψε το δοκάρι. Δέκα λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε, όταν μετά από σέντρα του Γκρίλις με κεφαλιά νίκησε τον Βάτσλικ, δίνοντας το προβάδισμα στις «τρία λιοντάρια». Στο 26ο λεπτό ο Κέιν έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το πρώτο του γκολ στο Euro, ενώ οι Τσέχοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 35ο λεπτό, όταν το σουτ του Σούτσεκ μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.
Αγγλία (Γκ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (79’ Μινγκς), Μαγκουάιρ, Σο, Ράις (46’ Χέντερσον), Φίλιπς, Σάκα (84’ Σάντσο), Γκρίλις (69’ Μπέλιγκχαμ), Στέρλινγκ (67’ Ράσφορντ), Κέιν.
Τσεχία (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Κουφάλ, Κάλας, Μπορίλ, Νταρίντα (64΄Κραλ), Χόλες (85’ Βίντρα), Μάζοπουστ (64΄Χλόζεκ), Σούτσεκ, Γιάνκτο (46’ Σέβτσικ), Σικ (75΄ Πέκχαρτ).

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Αγγλία (2-0) 7
Κροατία (4-3) 4
Τσεχία (3-2) 4
Σκωτία (1-5) 1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή