EURO 2021: Ισπανία – Σλοβακία 5-0

EURO 2021: Ισπανία – Σλοβακία 5-0

«Ξέσπασε» με... πεντάρα η Ισπανία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυμίζοντας κατά διαστήματα την ομάδα που είχε κατακτήσει διαδοχικά δύο Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ισπανία έβαλε στα… σχοινιά την Σλοβακία και επικρατώντας με 5-0 εξασφάλισε με εμφατικό τρόπο την παρουσία της στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Στη Σεβίλλη, η Ισπανία μπήκε στο γήπεδο με το πόδι στο γκάζι και έκλεισε από πολύ νωρίς τους Σλοβάκους στα καρέ τους.

Στο 12ο λεπτό ο Κόκε κέρδισε πέναλτι, ο Μοράτα όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντουμπράβκα, με τον γκολκίπερ των Σλοβάκων να διώχνει την μπάλα.

Όμως στο 30ό λεπτό, ο ίδιος έγινε ο μοιραίος για την ομάδα του, καθώς σημείωσε ένα από τα πιο παράξενα αυτογκόλ που έχουν μπει ποτέ στα γήπεδα. Η

φάση ξεκίνησε όταν ο Σαράμπια με δυνατό σουτ πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα πήρε ύψος και στο κατέβασμά της, ο Ντουμπράβκα αντί να την διώξει σε κόρνερ την έστειλε με… καρφί σαν βολεϊμπολίστας στα δίχτυα του.

Το γκολ αυτό έλυσε ακόμα περισσότερο τα πόδια των Ισπανών που στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Λαπόρτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο μονόλογος των Ισπανών συνεχίστηκε με τον Σαράμπια να κάνει το 3-0 στο 56ο λεπτό, ενώ στο 67ο λεπτό ο Φεράν Τόρες με τακουνάκι, δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του, έκανε το 4-0.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Κούτσκα στο 71ο λεπτό. 

  
Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Ντούντα – Μπουσκέτς, Ζόρντι Άλμπα

Οι συνθέσεις:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χαράσλιν (69΄ Σούσλοφ), Χάμσικ (90΄ Μπένες), Χρομάντα (46΄ Λομπότκα), Μακ (69΄ Βάις), Ντούντα (46΄ Ντούρις)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουϊς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77΄ Ογιαρθάμπαλ), Έρικ Γκαρθία (71΄ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (71΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Κόκε, Μορένο (77΄ Ανταμά Τραορέ), Σαράμπια, Μοράτα (66΄ Φεράν Τόρες) 

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Σουηδία 7 (4-2)
2. Ισπανία 5 (6-1)
3. Σλοβακία 3 (2-7)
4. Πολωνία 1 (4-6)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή