EURO 2021: Γερμανία– Ουγγαρία 2-2

EURO 2021: Γερμανία– Ουγγαρία 2-2

Γλίτωσε το σοκ η Γερμανία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 84 λεπτά η Γερμανία φαινόταν ότι θα ήταν το πρώτο μεγάλο «θύμα» του φετινού Euro, όμως τελικά το 2-2 με αντίπαλο την μαχητική Ουγγαρία, της χάρισε την πρόκριση.

Στο Μόναχο, η Γερμανία βρέθηκε μια ανάσα από ένα ιστορικό κάζο και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της. Η Ουγγαρία κατάφερε να αιφνιδιάσει με πολύ ωραία κεφαλιά του Σάλαϊ στο 11ο λεπτό και παίζοντας μαζική άμυνα κράτησε αρχικά μέχρι το 66ο λεπτό, όταν και ο Χάρβετς –έπειτα από άστοχη έξοδο του Γκουλάσι- ισοφάρισε με κεφαλιά.

Οι Μαγυάροι, όμως, με την σέντρα έπιασαν στον ύπνο τους Γερμανούς και πήραν ξανά αμέσως κεφάλι στο σκορ με τον Σέφερ, με τους γηπεδούχους να είναι πλέον μια ανάσα από τον αποκλεισμό.

Τελικά, έπειτα από φάση διαρκείας στο 84ο λεπτό, ο Λέον Γκορέτσκα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Γκουλάσι και χάρισε την πρόκριση στα «πάντσερ» που τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου και πηγαίνουν στο Λονδίνο για να παίξουν το μεγάλο ντέρμπι με την Αγγλία.

Από την άλλη οι Ούγγροι σίγουρα φεύγουν με το κεφάλι ψηλά, καθώς κατάφεραν να πάρουν δύο βαθμούς σε έναν όμιλο που τα προγνωστικά τους ήθελαν να μένουν στο μηδέν. 

Διαβάστε: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16»

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Γκιντογκάν, Σανέ – Φιόλα, Άνταμ Σάλαϊ, Μπότκα

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοάκιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ (82’ Βόλαντ), Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκιντογκαν (58’ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκοσένς (82’ Μουσιάλα), Χάβερτς (67’ Βέρνερ), Σανέ, Γκνάμπρι (68’ Μίλερ).
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Νέγκο, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα (88’ Νίκολικς), Κλέινχεσλερ (89’ Λόβρενσικς), Νάγκι, Σάφερ, Ρόλαντ Σάλαϊ (75’ Σεν), Άνταμ Σάλαϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή