Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Η άνοιξη της Πράγας

Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Η άνοιξη της Πράγας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι και αν βρέθηκε στη φάση των «16» ως 3η του ομίλου της. Η Τσεχία απέδειξε σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση ότι είναι μια ομάδα που κανείς δεν πρέπει να την υποτιμά. Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο οι Τσέχοι έκαναν την πρώτη μεγάλη έκπληξη του φετινού Euro, καθώς επικράτησαν στο «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης με 2-0 των Ολλανδών, τους οποίους έστειλαν πρόωρα σε διακοπές, παρά το γεγονός ότι οι «οράνιε» είχαν βλέψεις τουλάχιστον για την 4άδα.

Η Ολλανδία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στα πρώτο μισάωρο του αγώνα, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βάτσλικ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Από την άλλη η Τσεχία απείλησε με τον Μπαράκ στο 38ο λεπτό, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει μέσα από την μικρή περιοχή. Στο 40ο λεπτό ήταν η σειρά της Ολλανδίας να φτάσει στο 1-0, όμως ο Ντάμφρις με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των Τσέχων.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτό που ουσιαστικά καθόρισε την ιστορία της αναμέτρησης. Η Ολλανδία στο 52ο λεπτό θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ντεπάι με τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Μάλεν, όμως ο Βάλτσικ με εκπληκτική προσπάθεια τον σταμάτησε. Σαν να μην έφτανε αυτό ένα λεπτό μετά, ο Ντε Λιχτ βρήκε έξω από την περιοχή της Ολλανδίας τη μπάλα με το χέρι και ο Ρώσος διαιτητής Σεργκέι Καράσεφ, έπειτα και από τη χρήση του VAR του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Από αυτό το σημείο και μετά οι Τσέχοι πόνταραν στον παίκτη παραπάνω και έτσι στο 68ο λεπτό, ο Χόλες με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ και πρώτη κεφαλιά – πάσα του Κάλας, άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης, στο 80ο λεπτό, ήταν αυτός που ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση, καθώς έπειτα από ατομική προσπάθεια, γύρισε παράλληλα προς τον Σικ, που με τη σειρά με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την Τσεχία, που στα προημιτελικά του Euro 2020 θα παίξει με την άλλη έκπληξη του τουρνουά τη Δανία.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (81’ Τίμπερ), Φαν Άανχολτ (81’ Μπεργκχάους), Ντε Ρουν (74’ Βέγκχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ,  Ντεπάι, Μάλεν (57’ Πρόμες).
Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούτσκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Χόλες (85’ Κραλ), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (79’ Γιάνκτο), Μπαράκ (90’ Σάντιλεκ), Σέβτσικ (85’ Χλόζεκ), Σικ (90’ Κρμέντσικ). 

 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή