Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Ένα σουτ αρκούσε

Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Ένα σουτ αρκούσε

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πανέμορφο γκολ του Τοργκάν Αζάρ στο 42ο λεπτό αρκούσε για να χαρίσει στο Βέλγιο τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Πορτογαλία και να το στείλει στην 8άδα του Euro. Η κάτοχος του τροπαίου πάντως ήταν σαφώς καλύτερη από τους Βέλγους, είχε τον έλεγχο του αγώνα όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ώστε να πάει τουλάχιστον το ματς στην παράταση. Οι Βέλγοι που μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσουν στους «8» την Ιταλία.

Αν και η Πορτογάλοι είχαν τον έλεγχο, το Βέλγιο στη μοναδική τελική προσπάθεια εντός εστίας κατάφερε να προηγηθεί στο 42ο λεπτό με το εξαιρετικό σουτ του Τοργκάν Αζάρ, γκολ για το οποίο φέρει σημαντική ευθύνη και ο Ρουϊ Πατρίσιο ο οποίος δεν «διάβασε» σωστά την φάση κι αιφνιδιάστηκε.

Στο β΄ μέρος η Πορτογαλία πίεσε, είχε δύο καλές στιγμές με τον Ζότα και την κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας, αλλά δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση και έτσι το εισιτήριο πήγε στο Βέλγιο, που πάντως «έχασε» τους Ντε Μπρόινε και Ε. Αζάρ που αποχώρησαν τραυματίες.  

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Βερμάελεν, Αλντεβάιρελντ – Παλίνια, Νταλότ, Πέπε

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τ. Αζάρ (90΄+5 Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόινε (48΄ Μέρτενς), Λουκάκου, Ε. Αζάρ (87΄ Καράσκο).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Σάντσες (78΄ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Παλίνια (78΄ Ντανίλο), Μουτίνιο (55΄ Ζοάο Φέλιξ), Μπ. Σίλβα (55΄ Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70΄ Αντρέ Σίλβα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή