Στίβος: Ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ πέρασε στην ιστορία

Στίβος: Ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ πέρασε στην ιστορία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα «στοιχειωμένα» ρεκόρ του στίβου ανήκει από χθες στο βράδυ στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ είναι, πλέον, ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου στα 400 μ. εμπόδια καθώς με το 46,70 που έκανε στον «Αγώνα των Διαμαντιών», στο Όσλο, «έκλεισε» στο χρονοντούλαπο τα 46,78 που είχε κάνει το 1992 ο Αμερικανός Κέβιν Γιανγκ. 

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και δεν ότι δεν επηρεάστηκε από το «λουκέτο» της πανδημίας. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ο Κέβιν Γιάνγκ, χάρη στην ιδιαίτερη τεχνική του καθώς μεταξύ κάποιων εμποδίων τα βήματά του ήταν λιγότερα από 13, έγινε ο πρώτος αθλητής που κατέβηκε κάτω από τα 47’’ στο αγώνισμα των 400 μ. εμπ. Ο χρόνος του (46,78) έμοιαζε εξωπραγματικός. Ο Γιάνγκ φοίτησε στο ίδιο γυμνάσιο που είχε φοιτήσει η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, και όπως και η «Φλο Τζο» έμελλε να γράψει και αυτός «χρυσή» ιστορία στο άθλημα του στίβου.     

Το 1992 ο Κάρστεν Βάρχολμ δεν είχε γεννηθεί. Γεννήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα. Από μικρός έδειξε το ταλέντο του και γρήγορα άρχισε να πρωταγωνιστεί στους στίβους της Νορβηγίας. Η πρώτη μεγάλη διάκριση ήρθε στο παγκόσμιο του 2017 όταν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 48.35. Από τότε το χρυσό μετάλλιο αποτελούσε τον έναν από τους δύο στόχους τους. 

Ο άλλος ήταν τα ρεκόρ. Κατέρριψε πρώτα τα ευρωπαϊκά σε 400 και 400 μ. εμπ. και ύστερα έβαλε ως στόχο το παγκόσμιο. Στο χθεσινό Ντάιαμοντ Λιγκ ο Κάρστεν Βάρχολμ έκανε πραγματικότητα και αυτό το όνειρό του. Τώρα μένει το επόμενο που δεν είναι άλλο από το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη διοργάνωση του Τόκιο.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή