Ενα μαγευτικό ταξίδι στο Αιγαίο ξεκινάει

Ενα μαγευτικό ταξίδι στο Αιγαίο ξεκινάει

Mια μεγάλη διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, το «Aegean 600», ανοίγει πανιά από αύριο στη χώρα μας.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αιγαίο Πέλαγος, με την πανέμορφη ακτογραμμή και τις ιδιαίτερες και γεμάτες προκλήσεις καιρικές συνθήκες, αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, έναν από τους καλύτερους ιστιοπλοϊκούς στίβους του κόσμου αλλά, μέχρι τώρα, δεν υπήρχε κάποια μεγάλη διεθνή διοργάνωση που να αποτελεί μαγνήτη για ιστιοπλόους από όλο τον κόσμο. Το «Aegean 600», ένας αγώνας 600 ν.μ. χωρίς στάση, το οποίο θα αρχίσει αύριο, έχει στόχο να γίνει θεσμός και να καλύψει αυτό το κενό.  

Στο εξωτερικό έχουν καθιερωθεί αρκετοί αγώνες 600 ν.μ., αλλά είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διοργανώνει έναν αγώνα σε αυτά τα μίλια με εξωστρεφή προσανατολισμό. Το ενδιαφέρον των ξένων ιστιοπλόων υπήρξε από την πρώτη στιγμή μεγάλο. Δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από 80 σκάφη, αλλά οι περιορισμοί της πανδημίας αποτέλεσαν εμπόδιο σε πολλά από αυτά. Τελικά, στη γραμμή εκκίνησης, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, θα βρεθούν 40 σκάφη από 16 χώρες. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει γοητευτικά, γεμάτα εικόνες, περάσματα από τη Σαντορίνη και την Καμένη, τη Μύκονο και τη Δήλο, αλλά και γεμάτες αδρεναλίνη πλεύσεις σε Καρπάθιο και Ικάριο Πέλαγος. Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο εκκίνησης.  

Ανάμεσα στα σκάφη υπάρχουν πληρώματα με περισσότερα από 15 άτομα, αλλά και σκάφη με δύο ιστιοπλόους, οι οποίοι θεωρούνται ήδη νικητές για την υπερπροσπάθεια που θα καταβάλουν. Θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι ολυμπιονίκες Δημήτρης Δεληγιάννης και Δημήτρης Μούγιος, αλλά και ο ολύμπιαν Μιχάλης Πατενιώτης.    

Ως βάση τα σκάφη έχουν την «Olympic Marine», στο Λαύριο. Το οικονομικό αποτύπωμα στην περιοχή είναι αρκετά σημαντικό. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότερο από το 50% από τα έξοδα της διοργάνωσης θα μείνουν στην τοπική κοινωνία. Στη διοργάνωση εμπλέκονται περισσότεροι από 400 άνθρωποι (αθλητές, κριτές, εργαζόμενοι). Τα χρήματα που θα ξοδέψουν (διαμονή, διατροφή, μεταφορές κ.λπ.) θα αποτελέσουν ένα αξιόλογο έσοδο σε μια περιοχή που δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες από πλευράς τουρισμού. Από την άλλη πλευρά, οι εικόνες του Αιγαίου που θα ταξιδέψουν, μέσα από τους αγωνιζομένους, σε όλο τον κόσμο θα αποτελέσουν σπουδαία διαφήμιση για τη χώρα.      

Το «Aegean 600» διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Ομιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή