Ολυμπιακοί Αγώνες: Προβλήματα στην ελληνική ομάδα – Σε ρόλο… πυροσβέστη η ΕΟΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προβλήματα στην ελληνική ομάδα – Σε ρόλο… πυροσβέστη η ΕΟΕ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ρόλο… πυροσβέστη συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Ολυμπιακής Ομάδας για το ταξίδι στην Ιαπωνία. Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής είναι πολλά, με την πανδημία του νέου κορωνοϊού να αποτελεί, ίσως, το πιο βασικό.     

Η πρωταθλήτρια των Laser Radial Βασιλεία Καραχάλιου και ο προπονητής της Τάμας Έζες παραλίγο να μην «πετάξουν» για την Ιαπωνία διότι είχαν υπέρβαρο (αντικείμενα που έχουν σχέση με το άθλημα), για το οποίο έπρεπε να πληρώσουν 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ζητήθηκε να τα πληρώσουν οι ίδιοι κάτι που ήταν αδύνατον λόγω του ύψους του ποσού. Η ιστιοπλόος απευθύνθηκε στους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι, παρόλο που δεν ήταν στη δικιά τους ευθύνη, πλήρωσαν το ποσό μισή ώρα πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο.

Προβλήματα όμως φαίνεται να υπάρχουν και στον χώρο του στίβου. Ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει κλείσει εισιτήρια για τους αθλητές του και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κλήθηκε να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Η ΕΟΕ δίνει στις ομοσπονδίες, περίπου, 1000 ευρώ για κάθε αθλητή που έχει προκριθεί ώστε να βγουν εισιτήρια για την Ιαπωνία. Ο ΣΕΓΑΣ όμως δεν μερίμνησε έγκαιρα με αποτέλεσμα να γίνεται προσπάθεια από την ΕΟΕ για να βρεθούν εισιτήρια.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ύστερα από συνεδρίαση, ενημέρωσε την Ομοσπονδία Πάλης ότι ο Μπάμπης Χαφουσίδης είναι ο προπονητής του Γιώργου Πηλίδη και ότι αυτός πρέπει να συνοδέψει τον παλαιστή στο Τόκιο αντί του Αμιράν Καρντάνοφ που επιθυμούσε να στείλει η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Η ΕΛ.Ο.Π όμως ενημέρωσε την ΕΟΕ ότι δεν θα κλείσει εισιτήριο για τον προπονητή και, έτσι, ανάλαβε και αυτό το θέμα η αρχή του Ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος.

Μεγάλο… πονοκέφαλο αποτελεί για τους αθλητές και τις αθλήτριες ο νέος κορωνοϊός. Ένα θετικό κρούσμα θα γίνει αιτία για την ακύρωση του ολυμπιακού ονείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα θετικό κρούσμα αλλά ο χρόνος για ανάρρωση φαίνεται να επαρκεί καθώς ο αθλητής είναι εμβολιασμένος και ασυμπτωματικός. Κάθε μέλος της αποστολής πριν ταξιδέψει για το Τόκιο θα υποβληθεί σε τεστ PCR. Κατά την άφιξη στην Ιαπωνία θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ και μόνο εάν είναι αρνητικό θα μεταβούν στο Ολυμπιακό Χωριό.        

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή